Students
Učlanjenje

Postani član student servisa

Učlaniti se mogu svi studenti koji nemaju zasnovan radni odnos i ne obavljaju samostalnu djelatnost obrta, slobodnog zanimanja i/ili poljoprivrede i šumarstva.

Učlanjenje je besplatno i traje vrlo kratko, a kao član Student servisa Student servisa Pula možeš obavljati poslove u cijeloj Hrvatskoj.

VAŽNO: Prije učlanjenja ili produljenja članstva potrebno je provjeriti imate li osnovno zdravstveno osiguranje – ovdje. U slučaju da ga nemate, svoj status osiguranja morate riješiti u područnoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Studenti imaju mogućnost  provjeriti ostvaruju li pravo na obavljanje studentskih poslova te ispunjavaju li uvjete za izdavanje Ugovora o obavljanju studentskih poslova na sljedećem linku: https://www.scpu.hr/hr/student-servis/info-za-studente/provjera-studentskih-prava/ 

Što je potrebno učiniti:

1. Ispuniti PRISTUPNICU i poslati na student-servis@scpu.hr 

Pristupnica (PDF) - 134,3 KB

 

2. Informirati se o dokumentima potrebnim za učlanjenje 

3. Pronaći posao (pregledavanjem oglasa Student servisa ili osobno)

4. Dogovoriti se s poslodavcem oko početka i uvjeta rada

5. Podignuti studentski ugovor na Web portalu za studente 

6. Početi raditi i upustiti se u poslovnu avanturu

Minimalna satnica je zakonski propisana, donosi ju Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se na početku godine objavljuje na mrežnim stranicama SCPU-a (za 2024. godinu iznosi 5,25 eura). Konačne se satnice dogovaraju isključivo s poslodavcem.

Web portal za studente - upute

  • prijavite te se u Web servis sa svojim AAI korisničkim podacima.
  • u gornjem desnom kutu se nalazi Vaše Ime i Prezime – klikom otvarate „Profil“ gdje je vidljiv broj kartice (koja bi Vam možda mogla zatrebati u Student servisu, ukoliko nemate X-icu)
  • na Web portalu možete pregledati status svojih ugovora i svoju ostvarenu zaradu („Kartica isplate“). Obavezno se informirajte o iznosu neoporezivog primitka za studente

Ugovor morate preuzeti u Web servisu ili osobno u Student servisu prije početka rada i ne smijete raditi bez ugovora. Potpisujete ga dva puta, prije početka i nakon završetka rada.

``