Novi Studentski dom u Puli

Novootvoreni, prvi u Istri, Studentski dom Pula nudi smještaj za 136 studenata u 70 soba. Sve su sobe na visokoj razini opremljenosti, a prevladavaju dvokrevetne. U svakoj se nalazi kupaonica i WC, hladnjak, televizor, besplatan pristup internetu, sustav grijanja, krevetnina. Studentima se nudi smještaj i u funkcionalnim mini-zajednicama. Šest studenata iz tri sobe u mini-zajednicama dijele kuhinju i dva sanitarna čvora. Na raspolaganju su informatička učionica te multifunkcionalna dvorana za sastanke, prezentacije i konferencije, ali i sportske aktivnosti. Na usluzi studentima su praonica i sušionica rublja koje funkcioniraju po principu kupovine žetona. Četiri sobe su u potpunosti prilagođene za korištenje osoba s invaliditetom, a uređen je i pristup za osobe koje se kreću uz pomoć pomagala. Zgrada Studentskog doma (Preradovićeva 28A) nalazi se u  neposrednoj blizini Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te svega četiristo metara od centra grada.

Na najvišem, drugom katu Studentskog doma Pula, s kojeg se proteže nevjerojatan pogled na gradsku panoramu smještena su četiri apartmana namijenjena za boravak gostujućih profesora, a raspolažu s ukupno osam postelja.  Ukupno, u domu se mogu smjestiti 144 osobe.

Visoka razina sigurnosti boravka u domu postiže se uz pomoć protupožarnog i sustava video nadzora te kontrolom ulaza (u dom se može ući samo s elektronskom karticom, a recepcija radi 24 sata). 

Pravo na smještaj

Pravo na smještaj u Studentski dom Pula, redoviti studenti ostvaruju na temelju Natječaja koji se objavljuje svake godine u srpnju putem internetske stranice Studentskog centra Pula, a oglašava se na svim sastavnicama Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Ujedno, prijavom na ovaj Natječaj, redoviti studenti imaju mogućnost ostvarenja prava na subvencioniranje smještaja kod privatnih stanodavaca u Puli.

Informacije:

Za sva pitanja i informacije dostupni smo na adresi Preradovićeva 28A, 52 100 Pula, ili putem e-maila: studentski-dom@scpu.hr

telefon: 052 555 340