Students
Studentski dom

Studentski dom u Puli

Studentski dom Pula, uz postojeći Paviljon 1, proširio se sa još dva novootvorena paviljona - Paviljon 2 i Paviljon 3, te sada nudi smještaj za ukupno 384 studenata u 194 sobe.

Paviljon 1

U Paviljonu 1 imamo 70 studentskih soba za 136 studenata i u tom paviljonu se nalazi recepcija, ured Voditeljice doma i Referenta za smještaj te profesorski apartmani.

Sve sobe Paviljona 1 su na visokoj razini opremljenosti, a prevladavaju dvokrevetne. U svakoj se nalazi kupaonica i WC, hladnjak, televizor, besplatan pristup internetu, sustav grijanja, krevetnina. Studentima se nudi smještaj i u funkcionalnim mini-zajednicama. Šest studenata iz tri sobe u mini-zajednicama dijele kuhinju i dva sanitarna čvora. Na raspolaganju su informatička učionica te multifunkcionalna dvorana za sastanke, prezentacije i konferencije, ali i sportske aktivnosti. Na usluzi studentima su praonica i sušionica rublja koje funkcioniraju po principu kupovine žetona. Četiri sobe su u potpunosti prilagođene za korištenje osoba s invaliditetom, a uređen je i pristup za osobe koje se kreću uz pomoć pomagala. Zgrada Studentskog doma (Preradovićeva 9) nalazi se u  neposrednoj blizini Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te svega četiristo metara od centra grada.

Na najvišem, drugom katu Studentskog doma Pula, s kojeg se proteže nevjerojatan pogled na gradsku panoramu smještena su četiri apartmana namijenjena za boravak gostujućih profesora, a raspolažu s ukupno osam postelja.  Ukupno, u domu se mogu smjestiti 144 osobe.

Visoka razina sigurnosti boravka u domu postiže se uz pomoć protupožarnog i sustava video nadzora te kontrolom ulaza (u dom se može ući samo s elektronskom karticom, a recepcija radi 24 sata). 

Novi paviljoni 2 I 3

Studentski dom Pula od ožujka 2022. bogatiji je za dva nova paviljona. Paviljoni su izgrađeni sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije te su namijenjeni prvenstveno studentima u slabijem socioekonomskom položaju i studentima s invaliditetom.

Novi Paviljon 2 ima ukupno 194 ležaja u 97 dvokrevetnih soba. Četiri sobe su prilagođene osobama s invaliditetom i onima smanjene pokretljivosti. U paviljonu se nalaze i dnevni boravak za druženje, učionica i menza. Novoizgrađeni paviljon 3 nudi 54 ležaja u 27 dvokrevetnih soba, a u paviljonu se nalaze i učionica, čajna kuhinja i spremište. Sobe su moderno opremljene i svaka ima svoj sanitarni čvor. U sobama se nalaze priključci za Internet, hladnjak, klima i električne rolete. Sobe se otvaraju uz pomoć električnih kartica koje pri izlasku automatski isključuju trošila u sobi. Osim toga, na svakom katu se nalaze kuhinje, dnevni boravak i prostor za učenje. Studentima u domu je dostupno i sve drugo što bi im moglo zatrebati: garaže, prostor za tulume, fitness dvorana, studentski restoran, dvorana za sastanke i konferencije te praonica i sušionica rublja. Kako bi sve bilo prilagođeno studentima s invaliditetom, ugrađena su dizala kao i prilagođeni sanitarni čvorovi.

Virtualna šetnja paviljonima 2 i 3

Pravo na smještaj

Pravo na smještaj u Studentski dom Pula, redoviti studenti ostvaruju na temelju Natječaja koji se objavljuje svake godine u srpnju putem internetske stranice Studentskog centra Pula.

Informacije:

Za sva pitanja i informacije dostupni smo na adresi Preradovićeva 9, 52 100 Pula, ili putem e-maila:

Telefon: 052 555 340

Foto galerija


Projekt izgradnje Paviljona 2 i 3 te restorana 'Kužinica' sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

``