14. prosinca 2016.
OBAVIJESTI

Dobivena sredstva za proširenje studentskih smještajnih kapaciteta

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijela Žalac i rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Alfio Barbieri otpisali su u sjedištu Istarske županije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula.

Sredstvima koja su dodijeljena Sveučilištu Jurja Dobrile i Studentskom centru Pula u iznosu od 58,4 milijuna kuna izgradit će se dva nova paviljona u neposrednoj blizini sadašnjeg Studentskog doma i restorana. Na taj će se način studentima osigurati dodatnih 248 ležajeva, a zajedno s postojećim kapacitetima, na raspolaganju će za smještaj studenata ukupno biti gotovo 400 ležajeva.

Ministrica Žalac izrazila je ovom prigodom veliko zadovoljstvo zbog proširenja smještajnih kapaciteta za pulske studente jer će se tako, kako je rekla, "zadržati mlade i povećati atraktivnost Pule kao istarskog središta za studente".

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nastavlja s proširenjem studentskih smještajnih kapaciteta pa bi od 144 smještajne jedinice u postojećem domu došli do 400 ležaja. Time se studentima omogućava povećanje studentskog standarda pogotovo uzimajući u obzir nove studentske programe.

Prema riječima prorektorice za poslovne odnose i financije, prof.dr.sc. Lorene Mošnja-Škare, ovime se otvara i više mjesta za programe mobilnosti, gostujuće profesore te više ljetnih i drugih programa. Nositelj projekta je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u partnerstvu sa Studentskim centrom Pula.