18. veljače 2021.
OBAVIJESTI

Obavijest studentima stanarima iz potresom pogođenih područja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2020./2021. prema kojoj će u razdoblju od 01. siječnja do 15. srpnja 2021.  u potpunosti snositi troškove stanovanja u studentskim i učeničkim domovima redovitih studenata koji su ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2020./2021., a koji imaju prebivalište na području gradova Petrinje, Gline, Siska, Hrvatske Kostajnice, i općina Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Majur, Martinska Ves, Sunja, Topusko, Pokupsko i Kravarsko.

Nadalje, studenti kojima mjesto prebivališta nije u nekom od navedenih mjesta, ali dolaze s područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke ili Zagrebačke županije iz gradova i općina koje su ili će proglasiti elementarnu nepogodu, a koji mogu studentskome centru ili učeničkome domu dokazati da su im nekretnine oštećene u potresu označene kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo, biti će također oslobođeni pokrića troškova stanovanja.

Studenti iz stavka 2. Odluke, kao dokaz trebaju dostaviti fotografije na kojima se vidi oštećenje na nekretnini, oznaka oštećenja (N1, N2 – neuporabljivo) i kućni broj. Dokaze je potrebno dostaviti na mail adresu: studentski-dom@scpu.hr ili osobno na recepciju Studentskog doma Pula.