02. svibnja 2019.
OBAVIJESTI

Studenti ugovore za rad mogu podizati putem aplikacije

 

Studentski centar Pula odsad svojim korisnicima omogućava podizanje web studentskog ugovora, što znači da studenti po svoje ugovore više ne moraju dolaziti u Student servis.

Kao i dosad, studenti imaju mogućnost podizanja najviše dva ugovora za određenog poslodavca, odnosno za tekući i naredni mjesec rada. Kako student bude isplaćen po prvo preuzetom ugovoru, tada može podizati ugovor za naredni mjesec. Vrijedi istaknuti da studenti mogu raditi kod više poslodavaca i podizati više ugovora za različite poslodavce sukladno njihovoj želji.

Za prijavu studenata u web portal  potrebno je koristiti svoj elektronički identitet, odnosno AAI@EDUHR korisnički račun. Izrada i preuzimanje ugovora obavlja se na osobnom web portalu SC-a koji se nalazi na službenoj stranici www.scpu.hr.  U obrazac za prijavu studenti trebaju upisati korisničku oznaku i zaporku kojom se potvrđuje njihov elektronički identitet. Studentima se potom otvara njihov profil na kojemu se nalazi izbornik za pristup aplikacijama SC-a. Za izradu i preuzimanje ugovora je potrebno otvoriti poveznicu Student servis, u kojoj studenti mogu preuzeti novi ugovor, pregledavati svoje ugovore, ispisati potvrdu isplata te pregledati zaradu po godinama.

Detalji o načinu preuzimanja e-ugovora mogu se doznati iz  video uputa SC-a Pula, koje su dostupne na web stranici Studentskog centra Pula www.scpu.hr.

Poslovanje Student servisa se uvelike digitaliziralo tijekom proteklih nekoliko godina, s ciljem omogućavanja svim korisnicima brže usluge, stoga je osmišljena mogućnost on line objave oglasa poslodavaca, neposredno putem stranice:

https://www.scpu.hr/hr/student-servis/online-objava-oglasa/

- upis u bazu poslodavaca s kojima još nismo započeli poslovnu suradnju, moguće je obaviti popunjavanjem obrasca na našoj stranici te slanjem istog na mail. 

https://www.scpu.hr/hr/student-servis/poslodavci/

Studenti imaju mogućnost pregleda ponude poslova na web stranici www.scpu.hr  koja se svakodnevno nadopunjava s novim oglasima. Putem vlastitog web portala za studente, imaju uvid u podignute, obračunate i naplaćene ugovore. Također, imaju mogućnost pregleda ukupne zarade po godinama. Novost je mogućnost izrade vlastitog ugovora, bez osobnog dolaska u ured Student servisa.