Studenti ugovore za rad mogu podizati putem aplikacije

Objavljeno: 02. svibnja 2019.

 

Studentski centar Pula odsad svojim korisnicima omogućava podizanje web studentskog ugovora, što znači da studenti po svoje ugovore više ne moraju dolaziti u Student servis.

Kao i dosad, studenti imaju mogućnost podizanja najviše dva ugovora za određenog poslodavca, odnosno za tekući i naredni mjesec rada. Kako student bude isplaćen po prvo preuzetom ugovoru, tada može podizati ugovor za naredni mjesec. Vrijedi istaknuti da studenti mogu raditi kod više poslodavaca i podizati više ugovora za različite poslodavce sukladno njihovoj želji.

Za prijavu studenata u web portal  potrebno je koristiti svoj elektronički identitet, odnosno AAI@EDUHR korisnički račun. Izrada i preuzimanje ugovora obavlja se na osobnom web portalu SC-a koji se nalazi na službenoj stranici www.scpu.hr.  U obrazac za prijavu studenti trebaju upisati korisničku oznaku i zaporku kojom se potvrđuje njihov elektronički identitet. Studentima se potom otvara njihov profil na kojemu se nalazi izbornik za pristup aplikacijama SC-a. Za izradu i preuzimanje ugovora je potrebno otvoriti poveznicu Student servis, u kojoj studenti mogu preuzeti novi ugovor, pregledavati svoje ugovore, ispisati potvrdu isplata te pregledati zaradu po godinama.

Detalji o načinu preuzimanja e-ugovora mogu se doznati iz  video uputa SC-a Pula, koje su dostupne na web stranici Studentskog centra Pula www.scpu.hr.

Poslovanje Student servisa se uvelike digitaliziralo tijekom proteklih nekoliko godina, s ciljem omogućavanja svim korisnicima brže usluge, stoga je osmišljena mogućnost on line objave oglasa poslodavaca, neposredno putem stranice:

https://www.scpu.hr/hr/student-servis/online-objava-oglasa/

- upis u bazu poslodavaca s kojima još nismo započeli poslovnu suradnju, moguće je obaviti popunjavanjem obrasca na našoj stranici te slanjem istog na mail. 

https://www.scpu.hr/hr/student-servis/poslodavci/

Studenti imaju mogućnost pregleda ponude poslova na web stranici www.scpu.hr  koja se svakodnevno nadopunjava s novim oglasima. Putem vlastitog web portala za studente, imaju uvid u podignute, obračunate i naplaćene ugovore. Također, imaju mogućnost pregleda ukupne zarade po godinama. Novost je mogućnost izrade vlastitog ugovora, bez osobnog dolaska u ured Student servisa.