19. srpnja 2016.
NOVOSTI

Hrvatske premijere reggae dokumentaraca na Seasplashu

Hrvatske premijere reggae dokumentaraca na Seasplashu

U Štinjanu će 21. srpnja s početkom u 20 sati započeti 10. Festival dokumentarnog rock filma – DORF. Ove godine  održava se ekskluzivno u Puli na 14. Seasplash festivalu sa četiri hrvatske premijere reggae dokumentaraca, uz dodatak Don Lettsovih filmova i video spotova, a DORF nagrada za životno djelo Donu Lettsu biti će dodijeljena baš u Puli.

 Filmovi će se projicirati u večernjim satima, od 20 do 23 sata, u prirodno klimatiziranim tunelima tvrđave Punta Christo. U četvrtak, 21. srpnja 2016. premijerno će biti prikazan film ''Vizija raja'' Lee Scratch Perryja, autora Volkera Schanera. Radi se o dugometražnom dokumentarnom filmu koji prati  producenta i autora. Još jedan gost festivala je i Kalbata, izraelski producent i pionir bass zvuka, koji je napravio film „Congo beat the drum“, autora Ariela Tagara. Film će biti prikazan u petak, 22. srpnja 2016. 

Treći dan je posvećen  punk/reggae velikanu – Donu Lettsu, koji će nastupiti na Seasplash Festivalu i tamo primiti DORF nagradu za životno djelo. Za vrijeme trajanja festivala moći će se pogledati film o George Clintonu te razgovarati s autorom. Nagradu je izradio Boris Sekulić, kipar iz Osijeka.

U nedjelju je na programu film "I am the Gorgon", autora Diggory Kenricka. Glazbeni dokumentarac iz 2013. godine o jamajkanskom producentu Bunny Leeju, u glavnim ulogama ima glumce: U Roy, Horace Andy, Lee scratch Perry, Sly and Robbie, Johnny Clarke, John Holt i predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje roots reggaea. Narator je Dennis Alcapone, a film ima engleski titl.

Galerija fotografija