14. srpnja 2016.
NOVOSTI

II. Međunarodna konferencija rusista

II. Međunarodna konferencija rusista

         

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli  ugostit će od 16. do 23. srpnja 2016. godine „II. Međunarodnu konferenciju „Višejezičnost i međukulturna komunikacija: izazovi 21. stoljeća.“ Najveću konferenciju rusista na ovim prostorima najavile su dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Klara Buršić Matijašić i profesorica ruskog jezika i književnosti te predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskog jezika i književnosti  Irena Mikulaco.Na konferenciji će sudjelovati stotinjak filologa, znanstvenika, pedagoga i stručnjaka iz tridesetak zemalja svijeta i četiriju kontinenata. Službeno otvaranje konferencije bit će upriličeno 18. srpnja 2016. godine u 10 sati u dvorani „Pula“ na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Rad konferencije podijeljen je u sedam tematskih sekcija. Poslovna komunikacija na stranom jeziku pod vodstvom profesorice Irene Mikulaco, Obrazovne tehnologije u suvremenim školskim i sveučilišnim udžbenicima namijenjenih učenju ruskog jezika kao stranog jezika, Europske kompetencije čitanja: metode razvoja i vrednovanja rezultata pod vodstvom moderatorica Larise Ignatjeve i Emme Arhangelskaje, prebacivanje kodova i inteferencije u usmenom i pismenom izražavanju te Prijevod u dijalogu jezika i kultura pod vodstvom moderatorice Galine Čirševe, Razvoj i podrška bivinglizma u predškolskom i mlađem školskom uzrastu pod vodstvom moderatorice Ekatarine Koudryavtseve  i Medijske tehnologije u višekulturnom obrazovnom prostoru pod vodstvom moderatora Igora Pustovojta i Apalkove Irine.

 Konferencija se održava po pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović, fonda „Russkiy mir“, Međunarodnog društva nastavnika ruskog jezika i književnosti, (MAPRYAL), Hrvatskoga društva nastavnika ruskog jezika i književnosti (HAPRYAL), Odbora za kulturu  Parlamenta Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj te Istarske županije i Grada Pule.

Sljedeća, III. Konferencija bit će održana u Estoniji 2018. godine.

Više o konferenciji potražite na:

http://www.unipu.hr/index.php?id=izazovi-xxi-stoljeca

Galerija fotografija