25. travnja 2024.
NOVOSTI

X-ica Live i Movie Night

X-ica Live i Movie Night

Nakon uspješnog, pošlogodišnjeg izdanja, u sklopu Student Weeka održana je radijska emisija X-ica Live.

Studenti su imali priliku upoznati rubrike Radio X-ice, a naši vrijedni studentski radijski voditelji pripremili su zanimljiv interaktivan "show", nakon čega je organiziran Movie night, u suradnji s Kinom Valli.

Studenti su tako saznali sve o rubrikama Studentska kuxina, Kulturni mozaik, X-ica play te novoj sportskoj rubrici – Time-out i ujedno se odlično zabavili.

U suradnji s OPG Ljutistra i OPG Agapito, tijekom cijele večeri kušali su se ljuti umaci od vlastito uzgojenih ljutih paprika iz Istre te sve to ''zalili'' vinom OPG-a Agapito. Također, studenti su mogli osvojiti ili kupiti knjige koje su za njih pažljivo odabrali i donijeli Igor i Lara iz Kluba Knjižare Giardini 2.

U rubrici Xica Play gostovao je mladi, talentirani student – glazbenik Frano Živković koji je sve prisutne oduševio svojim glazbenim umijećem.

Program u sklopu nove, sportske rubrike Time-out održavao se na dva mjesta, budući da su loši vremenski uvjeti spriječili održavanje programa na otvorenom – Studentskom trgu. Naime, u restoranu Kužinica je bio postavljen ''Gaming point'' s igračim konzolama gdje su studenti mogli okušati svoje znanje u video igricama. Studentski klub, druga je lokacija na kojoj je prezentiran sveučilišni sport gdje su studenti imali priliku učiti osnove stolnoga tenisa od naših studenata - profesionalnih igrača, Tadee i Doriana, inače bivših/sadašnjih članova STK Pula. Također, mnoštvo je studenata pokazalo interes za predstavljenu vještinu Tai Chija.  

Pri kraju emisije  X-ice Live organizirana je tombola s čak 50 nagrada (svaka je bila dobitna). Gosti emisije i voditelji podijelili su vrijedne nagrade - knjige, ljute umake, igrače konzole, plišance SCPU-a i druge.

U sklopu programa Movie night,  prikazan je talijanski film  Perfetti Sconcsciuti (Perfect Strangers).

Prema programu, danas će se od 18 sati pa do ponoći u La Resistanceu (Emova 1) održavati Bord game night!

Također, podsjećamo kako se svakodnevno na ulazu u Studentski restoran od 12 do 14 sati te od 18 do 20 sati mogu kupiti ulaznice za treći humanitarni studentski bal, koji će se na Kaštelu održati u utorak, 30. travnja.

Galerija fotografija