28. veljače 2024.
NOVOSTI

Novo vodstvo Studentskog zbora na prijemu kod gradonačelnika Pule

Novo vodstvo Studentskog zbora na prijemu kod gradonačelnika Pule

26. veljače 2024. godine gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za Zlatka Nikolića i Niku Horvat, novog predsjednika i potpredsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  koji su na te funkcije izabrani 20. siječnja ove godine.

Gradonačelnik Zoričić čestitao je novom vodstvu Studentskog zbora zaželjevši im puno uspjeha u obnašanju ove odgovorne funkcije.

„Radujem se produbljivanju suradnje Studentskog zbora i Grada Pule i vjerujem da zajedno možemo učiniti Pulu još boljim studentskim gradom. Itekako ste nam važni i potrebni. Politike se mijenjaju, ali za društvo je važno da vi kao novi predstavnici Studentskog zbora ostavite trag i da zajedničkom suradnjom odgovorimo na potrebe studenata u Puli“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Na prijemu se razgovaralo o nadolazećim humanitarnim projektima i inicijativama Studentskog zbora te o planovima za budućnost, kao i o područjima koje treba poboljšati kako bi se podigla kvaliteta studentskog života u Puli.

Novi predsjednik Zlatko Nikolić inače je student završne godine diplomskog studija povijesti na Filozofskom fakultetu u Puli, a u svom se programu zalaže za poticanje rada i osnivanja studentskih udruga, smanjenje cijena ECTS-a, poboljšanje standarda studentske prehrane, pokretanje studentske brucošijade, poticanje razvoja sporta na Sveučilištu kao i produbljenje suradnje s Gradom Pula te nastavak realizacije postojećih projekata kao što su Student Week i ostalih humanitarnih aktivnosti.  Nova potpredsjednica Nika Horvat studentica je druge godine preddiplomskog studija na Fakultetu informatike u Puli.

Podsjetimo, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nestranačko je, nezavisno i nepolitičko izborno predstavničko tijelo studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a čine ga studenti izabrani na izborima za članove Studentskog zbora.