12. prosinca 2023.
NOVOSTI

Studenti FIPU sudjelovali na srednjoeuropskom natjecanju u programiranju CERC 2023

Studenti FIPU sudjelovali na srednjoeuropskom natjecanju u programiranju CERC 2023

Srednjoeuropsko regionalno natjecanje timova studenata u programiranju CERC 2023 održano je od 8. do 10. prosinca 2023. godine na Fakultetu računarstva i informatike Sveučilišta u Ljubljani. Na natjecanju je sudjelovalo 60 tročlanih timova iz Češke (13 timova), Hrvatske (5 timova), Mađarske (7 timova), Latvije (2 tima), Poljske (21 tim), Slovačke (7 timova) i Slovenije (5 timova). Hrvatsku su predstavljala tri tima sa Sveučilišta u Zagrebu te po jedan tim sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Sveučilišta u Rijeci koji su to pravo ostvarili na natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta održanom tijekom prošlog mjeseca. Natjecanje je trajalo 5 sati tijekom kojih su studenti trebali riješiti 12 zadataka.

Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli su bili Alan Bubalo, Rafael Krstačić i Anai Pučić, studenti Fakulteta informatike u Puli koji su otkako se natječemo na CERC-u, ostvarili najbolji rezultat za naš Fakultet i Sveučilište u broju riješenih zadataka te im na tome čestitamo.

Među natjecateljima iz Hrvatske, najbolji rezultat je ostvario tim Sveučilišta u Zagrebu zauzevši 4. mjesto u ukupnom poretku. U finale svjetskog prvenstva natjecanja timova studenata u programiranju (ACM ICPC) koje će se u rujnu 2024. godine održati u Kazahstanu su se plasirati timovi sa Jagielonskog sveučilišta u Krakovu, Sveučilišta u Varšavi i Sveučilišta u Wrocławu. Rezultati, zadaci i ispitni podaci mogu se pronaći na službenim stranicama natjecanja.