05. prosinca 2023.
NOVOSTI

UNIPU na Student Esports Tournament!

UNIPU na Student Esports Tournament!

Popularno studentsko natjecanje u igranju video igara ušlo je u svoju jubilarnu petu sezonu. Novi fakulteti, nova rivalstva i preko 350 studenata u borbi za titulu najboljeg studentskog esport tima.

Početak svake akademske godine ujedno označava i početak aktivne pripreme studenata za novu sezonu nadolazećih esport natjecanja. Jedno od njih je i studentsko natjecanje pod nazivom Student Esports Tournament poznatije kao SET.

Peta sezona SET-a donosi promjene u strukturi samog natjecanja. SET je prestao biti pentatlon, a fakulteti od sada prijavljuju zasebne timove za četiri poznate video igre, a to su Rocket League, Valorant, CS2 i League of Legends.

Natjecanje počinje kvalifikacijskim dijelom 13. studenog, koje se ne streama, dok playoffs počinje u siječnju 2024. Studenti Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli su se pokazali kao jaki esportaši, a u 5 sezoni boje UNIPUa brane: 

 

Rocket League tim: Ernest Dudaković, David Barna, Filip Peruško, Thomas Siard

CS2 tim: Luka Jurišić, Milan Rakazović, Stefan Simonović, Mihael Burojević, Mihael Blažević, Lovre Roki

Valorant tim: Lovre Roki, Antonio Miličević, Gabrijel Mijatović, Dino Lukić, Mihael Blažević

League of Legends tim: Ernest Dudaković, Branimir Kuveždić, Tomas Mikašinović-Komšo, Adrian Brajković, Mihael Blažević

Titula pobjednika kao i svake sezone, pripast će timu koji osvoji najveći broj bodova u svim igrama, a uz prestižnu titulu najboljih, studenti će uživati i u nagradama brojnih partnera i prijatelja natjecanja, a oni su ProGame, Fini-Mini Noodles, McDonald’s, Fury Studios, Span, Philips OneBlade, Links i Hisense. 

Osim toga, SET predstavlja i nacionalne kvalifikacije za tri prestižna studentska europska natjecanja - UEMasters, Unirocketeers i Faceit Collegiate. Dakle, oni najbolji u League of Legends, Rocket League i CS2 disciplini dobit će priliku natjecati s ponajboljim europskim studentskim timovima. 

Za sve aktualne informacije posjetite službenu stranicu natjecanja, ali i zapratite društvene profile Student Esports Tournamenta i ostanite up-to-date s napetom akcijom na virtualnim terenima!

Link trailera pete sezone:

Linkovi društvenih mreža SET-a: