24. studenoga 2023.
NOVOSTI

29. Sa(n)jam knjige u Istri

29. Sa(n)jam knjige u Istri

Danas, 24. studenog, Domu hrvatskih branitelja svečanim otvorenjem u 12h započinje 29. Sa(n)jam knjige u Istri – Pulski festival knjiga i autora koji će trajati sve do 3. prosinca, a središnja tema je „Život u oblacima“.

Glavna programska okosnica je strip, kojeg će u Puli predstavljati eminentni inozemni i domaći autori i autorice. Kroz posvetu devetoj umjetnosti, na brojnim programima, književnim susretima i izložbama, Sajam će biti u znaku oblačića u koje autori stripa upisuju replike svojih junaka, a koje čitatelje baš na onoj tankoj crti, rubu između dva nacrtana kadra priče odvode u svijet mašte. 

Pripremljeno je oko stotinu različitih festivalskih događanja namijenjenih publici svih uzrasta: uz književne programe, tu su i vrhunske izložbe, performansi, koncerti i projekcije filmova. Kao i svake godine i predstojeći 29. Sajam knjige bit će velik i programski bogat, a ova će godina biti i u znaku 30. obljetnice Sajma koja će se dogoditi 2024., a tim povodom Sajam stvara novu web stranicu (https://www.sanjamknjige.hr), što je prvi korak ka objedinjavanju i dokumentiranju svih projekata Udruge. 

Uobičajeno, i ove će godine na Sajmu biti izloženi deseci tisuća naslova ponuđenih publici po posebno povoljnim cijenama.

Popis sudionika i sudionica, kao i detaljan sajamski program, objavljeni su na službenoj web-stranici (https://www.sanjamknjige.hr/hr/sajam/program/) i društvenim mrežama Sa(n)jam knjige u Istri (Facebook, Instagram).

 

Galerija fotografija