27. listopada 2023.
NOVOSTI

Listopad - mjesec priznanja

Listopad  - mjesec priznanja

Mjesec listopad na našem je Sveučilištu mjesec brojnih događanja – početak nove akademske godine, dolazak brucoša, održana je promocija diplomanata Fakulteta ekonomije i turizma, ali i brojnih priznanja koje su za svoj marljivi rad dobili naši profesori.  

Početkom listopada dekanica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Iva Blažević primila je priznanje za uspješnu suradnju, podršku, doprinos djelovanju i ugledu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Nagradu je uručila dekanica, prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar na svečanoj sjednici povodom Dana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti koji se održao u četvrtak 5. listopada 2023. godine u Osijeku. 

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora od 12. do 14. listopada 2023.  u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Gradu Zagrebu održala se 21. međunarodna izložba inovacija ARCA 2023. Između više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice Sveučilište Jurja Dobrile Pula nositelj je dviju inovacija koje su osvojile brončane medalje, obje pod mentorstvom izv. prof. Svena Maričića. Jednu je osvojila inovacija Adrijane Kovač, Sveučilišta Juraj Dobrile Pula,  VISIO - EDUVOYAGE - 3D EDUKATIVNA IGRA, dok je drugom broncom nagrađena inovacija „ZLATNA KORA“, zajednički rad studentice informatike Lee Buljubašić Franković pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Svena Maričića te glazbenice i novinarke Medulin FM-a Kristine Iveković nastao još pred nekoliko mjeseci u sklopu projekta “ZLATNA KORA” za ZLATNU RIBICU; #ObrazovanjemProtivPredrasuda.

Sredinom listopada obradovala nas je vijest kako je na listi najcitiranijih znanstvenika u 2022. godini čak 108 znanstvenika iz Hrvatske, a jedno od Sveučilišta je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Lista je napravljena temeljem studije istraživača sa Stanforda. Jedna lista podrazumijeva najcitiranije znanstvenike u 2022. godini, a druga lista najcitiranije znanstvenike tijekom čitave znanstvene karijere. Na listi za 2022. godinu jedan od znanstvenika je naš rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Marinko Škare. 

Kraj listopada donio je još jedno priznanje. Naime, 25. listopada u Uredu predsjednika Republike Hrvatske predsjednik Milanović odlikovao je zaslužne umjetnike, znanstvenike, gospodarstvenike, sportaše i udruge, a među njima i prof. dr. sc. Roberta Matijašića koji je odlikovan redom hrvatskog pletera za izniman doprinos i osobite zasluge ostvarene znanstveno-istraživačkim radom na područjima arheologije, stare povijesti i latinske epigrafije hrvatskoga prostora u antici.

Iskrene čestitke svima na zasluženim priznanjima.

Galerija fotografija