01. rujna 2023.
NOVOSTI

Održana konferencija za drugi i treći upisni rok na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Održana konferencija za drugi i treći upisni rok na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Danas, 1. rujna 2023. u prostorijama Studentskoga centra Pula održana je konferencija za novinare o drugom i trećem upisnom roku pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Budućim studentima, koji to nisu učinili na srpanjskom roku ili su u međuvremenu promijenili svoje obrazovne ambicije iz različitih razloga, UNIPU želi pružiti mogućnost upisa.

Prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima obratila se medijima te rekla najvažnije informacije o prijavama za drugi upisni rok koji su trenutno u tijeku. 

"Budućim studentima, koji to nisu učinili na srpanjskom roku ili su u međuvremenu promijenili svoje obrazovne ambicije iz različitih razloga, želimo pružiti mogućnost upisa. Skrenula bih pozornost na posebno aktivne i inovativne programe, primjerice na novi online studij Informatike na kojem je za prijediplomsku razinu ostalo 11 upisnih mjesta i novi online studij Primijenjena ekonomija na kojem je ostalo 42 upisna mjesta. Ti studiji osmišljeni su kako bi pružili maksimalnu fleksibilnost studentima, a u tu svrhu Sveučilište je osiguralo i najnovije tehnološke platforme", kazala je prorektorica.

Isto tako, na konferenciji su dani datumi promotivnih aktivnosti Sveučilišta.

Promotivne aktivnosti - datumi svih promotivnih događaja 2023./ 2024. na UNIPU:
19./ 20.10.2023 - Dani maturanata
10.11.2023. - Informativni dan za roditelje
23./24.11.2023. - Dani otvorenih vrata Sveučilišta

Zatim se medijima obratio izv. prof.dr.sc. Valter Boljunčić, prorektor za umjetnu inteligenciju, digitalizaciju i poduzetništvo. Naglasio je koliko bogatu međunarodnu suradnju Sveučilište ima s ostalim zemljama. To dolaznim studentima omogućuje studiranje u Puli, a našim studentima da odu u drugu zemlju i iskuse međunarodno studiranje. "U međunarodnoj suradnji i internacionalizaciji vidimo budućnost Sveučilišta", kazao je Valter Boljunčić.

Zatim se obratio i Nikša Minić, mag.hist., voditelj Ureda za studente, akademska pitanja i personalizirano učenje te je naglasio važne datume o kojima studenti trebaju pripaziti.

Drugi upisni rok na prijediplomske studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Drugi upisni rok traje do 18. rujna u 11:59 sati,a prijave se vrše putem mrežne stranice Postani student. Na istim stranicama kao i na mrežnim  stranicama Sveučilišta moguće je vidjeti i koliko je ostao slobodnih mjesta na našim studijskim programima na drugom upisnom roku. I na ovom roku treba obratiti pozornost na one studijske programe koji imaju dodatne provjere s obzirom da su ti rokovi nešto kraći. U drugom roku upisi započinju 20. rujna, a detaljne će informacije biti objavljene na stranicama Sveučilišta.

Treći upisni rok

Ukoliko ostane slobodnih mjesta i nakon drugog roka, provest će se treći tzv. dodatni upisni rok, a prijave će trajati od 19. do 24. rujna. Upisi za treći rok održat će se od 26. do 29. rujna 2023. godine. Detaljne informacije o broju slobodnih mjesta bit će objavljene nakon drugog upisnog roka.

Prvi upisni rok na diplomske studije 
U tijeku su prijave i za prvi rok za diplomske studije koje sveučilište nudi kao redovne studije, ali i kao mogućnost studija uz rad.
Prijave se za neistovrsne studijske programe koji iziskuju razlikovne predmete, zatvaraju 11. rujna, a za istovrsne  studijske programe tj. nastavak istog studija koje je završen na prijediplomskoj razini, 30. rujna do 11:59 sati. Konačna rang lista izaći će istoga dana oko 16 sati.

Upisi na diplomske studijske programe vršit će se u prvom tjednu listopada, od 2. do 6.10.2023. godine.

Svi studenti zainteresirani za jesenske rokove za sve studije sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, informacije i upute o upisima mogu pronaći na službenim stranicama Sveučilišta i putem poveznice Natječaj za upise u akademsku godinu 2023./2024. Na raspolaganju je i Ured za studente, akademska pitanja i personalizirano učenje putem telefona: 052/377-006, 377-010 i 377-043 i e-maila ured-za-studente@unipu.hr.

Galerija fotografija