21. srpnja 2023.
NOVOSTI

Upute za online upise

Upute za online upise

Dragi brucoši i brucošice, budući studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli.

Prijava na sustav

Za pristup web aplikaciji potrebni su vaš OIB, upisni broj te mail adresa putem koje ćete verificirati svoju prijavu (na datum početka upisa).

Upisi su u potpunosti online

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli upise u prvu godinu prijediplomskih sveučilišnih studija, prijediplomskih stručnih studija i integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija vrši u potpunosti online, putem aplikacije "Upisi UniPu”. Aplikacija će biti dostupna na adresi https://www.unipu.hr/upisi2023 gdje će svaki korak biti opisan uputama.

  • Kandidati ne dolaze osobno u prostore Sveučilišta - upisi će se izvoditi online (putem aplikacije) te uz pomoć službenih informacijsko-komunikacijskih kanala Sveučilišta.

Početak online upisa

Srpanjski rok

1. Nakon prijave u aplikaciju "Upisi UniPu 2023.", pristankom na Opće uvjete potvrđujete uvjete za sklapanje ugovora te ćete dobiti podatke o plaćanju upisnine i školarine.

  • Opći uvjeti
  • U aplikaciji dajete pristanak na studiranje na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u skladu s podacima navedenim u aplikaciji.

2. Po prihvaćenom upisu dužni ste uplatiti 39,82 eura (300 kuna) upisnine. Podaci za uplatu će vam postati dostupni čim potvrdite upis. Uplatu treba izvršiti odmah kako bi se mogao nastaviti proces upisa.

Studenti koji su obvezni platiti školarinu dobit će informacije o plaćanju školarine u aplikaciji za upise.

Srpanjski rok

  • Upisi počinju u aplikaciji u petak 21. srpnja 2023. godine.
  • Krajnji rok za ovu fazu upisa i uplatu upisnine je 24. srpnja 2023. godine.

 

Odabir studijskog programa

Po prihvaćanju općih uvjeta potrebno je potvrditi odabir studijskog programa.

  • Napomena: kandidati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" obvezno trebaju definirati prioritete za željeni smjer prije potvrde odabranog studijskog programa.

Nakon što potvrdite odabir studija i primimo potvrdu uplate upisnine (po vašem pozivu na broj) kroz aplikaciju će se obavljati i ostali koraci u prikupljanju dokumentacije upisa i obavljanju sljedećih aktivnosti: 

  • prikupljanje potvrde o zdravstvenoj sposobnosti  (samo za studente Fakulteta u odgoje i obrazovne znanosti i Medicinskog fakulteta u Puli)
  • prihvaćanje pripremljenog ugovora i preuzimanje ugovora u PDF formatu
  • uplata školarine za one studente koji su obvezni platiti školarinu
  • učitavanje osobnih slika i slika potpisa za izradu studentske iskaznice
  • preuzimanje pristupnih podaka za AAI@EduHr elektronički identitet
  • prijava na studomat, potvrda upisa na studij i odabir izbornih predmeta (osim za studente Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" koji će dobiti direktnu poveznicu za pristup obrascu za odabir izbornih predmeta. Studenti kojima će upis biti omogućen putem studomata to mogu napraviti na dane upisa od 6:00 sati do 23:00 sati.

Postupak kroz web aplikaciju dovest će vas do pristupnih podataka za AAI@EduHr sustav na Sveučilištu tj. e-mail adresu pomoću koje ćete onda primati ostale podatke i informacije o kasnijim koracima procesa upisa.

  1. Ukoliko ste po pravilima upisa dužni plaćati naknadu školarine putem aplikacije dobit ćete sve potrebne podatke za uplatu školarine, a račun ćete dobiti putem gore navedenog e-maila ili na svoj osobni i verificirani mail.  
  2. Ukoliko za studenta troškove školarine plaća poslodavac, student je prilikom preuzimanja ponude iz aplikacije obvezan odmah zatražiti izdavanje nove ponude na ime poslodavca putem ove mail adrese: ponude@unipu.hr.

Za sve dodatne informacije za online upise kontaktirajte nas porukom na pomoc-upis@unipu.hr.