18. srpnja 2023.
NOVOSTI

Gradonačelnik Filip Zoričić primio studente polaznike ljetne škole učenja jezika u Puli

Gradonačelnik Filip Zoričić primio studente polaznike ljetne škole učenja jezika u Puli

Gradonačelnik Filip Zoričić u ponedjeljak, 17. srpnja 2023. godine u pulskoj Komunalnoj palači primio je studentice i studente koji pohađaju ljetnu školu učenja njemačkog i hrvatskog jezika u pratnji sveučilišne profesorice njemačkog jezika Mariete Djaković i ostalih profesorica i profesora.

Već petnaest godina školu organizira Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“  u suradnji sa Fachhochschule Burgerland–Eisenstadt iz Austrije a održava se u periodu od 16. do 30. srpnja 2023. godine. 

„Dobro došli u Pulu, sretan sam da ste s nama te da prijateljstvo Pule i Eisenstadta traje preko dvadeset godina, a posebno čestitam profesoricama koje već petnaest godina organiziraju ljetnu školu u našem gradu. Pohvalno je održavanje ovakvih škola koje su od velikog značaja za razmjenu studenata, upoznavanja našeg kraja i običaja te učenja hrvatskog jezika“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika traje dva tjedna uz raznolik program nastave jezika, kulture, predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti, interkulturalnim razlikama, s učenjem u tandemu, terenskom nastavom, radionicama te izletima i filmskim večerima.

Prednost ljetne škole je mogućnost komunikacije s izvornim govornicima i usavršavanja jezika u kraćem vremenu. U programu sudjeluje 43 studenta iz Austrije i Hrvatske koji su smješteni u Studentskom domu Pula. Nastava jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika.