16. svibnja 2023.
NOVOSTI

Pulski studenti nastupili na STEM GAMES 2023. u Umagu

Pulski studenti nastupili na STEM GAMES 2023. u Umagu

Umag je od 9. do 14. svibnja 2023. godine bio domom STEM Gamesa - međunarodnoga natjecanja koje je ove godine okupilo više od 2500 najboljih studenata iz STEM područja s dvadeset fakulteta iz Hrvatske i studenata Elektrotehničkog univerziteta iz Sarajeva. Tijekom pet dana studenti su se natjecali u znanju, sportu i esportu. 

Studentice i studenti pulskoga Sveučilišta natjecali su se u Technology areni s dva tima te zauzeli odlično 5. mjesto i 12. mjesto.

U e-sportovima studenti su se natjecali u četiri discipline FIFA, LOL, CS:GO i Rocket League. Natjecatelji u LOL-u svoj nastup su završili u četvrtfinalu, a u FIFA-i i Rocket Leageu došli su do polufinala. Ekipa CS:GO-a otišla je najdalje, odnosno, osvojila je turnir i zlatnu medalju postavši tako prvi koji su osvojili medalju u e-sportovima za naše Sveučilište na STEM Gamesima. Uz to, svakako valja istaknuti da je za MVP-em turnira proglašen Milan Rakazović. 

Sportski je dio Sveučilišta bio zastupljen u stolnom tenisu (muški i ženski), ženskom rukometu, dvoranskoj odbojci i odbojci na pijesku (muški i ženski) te šahu. Ekipa šaha zauzela je 10. mjesto od 15 ekipa. Stolnotenisačice su nas, iako oslabljene izostankom prošlogodišnjeg MVP turnira, obradovale drugim mjestom u izrazito jakoj konkurenciji dok je muški dio ekipe, u još jačoj konkurenciji, svoj nastup završio u četvrfinalu. Muška je dvoranska odbojka svoj nastup završila u četvrfinalu gdje su dečki u izuzetno napetoj utakmici tijesno izgubili od višestrukog STEM prvaka ekipe FER-a. Ženski dio dvoranske odbojke sjajnim je nastupima nošen gromoglasnom podrškom s tribina došao do bronce! Posljednji je dan STEM-a donio žensko rukometno zlato! Pulske su studentice u nevjerojatnoj završnici nakon ruleta sedmeraca osvojile zlatnu medalju i nakon godinu pauze (prošlogodišnje srebro) opet pokazale premoć nad ostalnim ekipama i okrunile se naslovom STEM prvakinja u rukometu po drugi put.  

Valja napomenuti kako se kroz godine povećava broj odličja i sportova koje naši studenti osvajaju na STEM-u, a ovo je izdanje STEM Gamesa rekordno po mnogočemu od činjenice da su osvojene dvije zlatne medalje, k tome i najviše medalja na jednome izdanju dosad – čak četiri, do činjenice da su naši studenti i studentice osvojili medalje u dva ''nova sporta'' (prethodno su medalje osvajane u rukometu, stolnome tenisu i krosu) CS:GO-u i dvoranskoj odbojci. Izuzetno smo ponosni na naše studente i studentice te s nestrpljenjem čekamo nove STEM Gamese!

REZULTATI: 

Technology Arena

TIM 1 (5. mjesto) – Lucija Babić, Paolo Buršić, Rafael Krstačić i Alan Bubalo

TIM 2 (12. mjesto) – Senad Mustafi, Enrico Kokot, Jan Božac i Matija Jurcan

e-Sports

CS:GO 1. mjesto – Luka Jurišić, Milan Rakazović, Lovre Roki, Mihael Blažević, Mihael Burojević i Josip Siljan

MVP – Milan Rakazović

Sport

Rukomet (ž)

1. mjesto – Elena Martinčević, Mia Piškulić, Leticija Škare, Andrea Antunović, Inga Dunđerović, Ivana Rubil, Korina Matković, Paola Ognjenović, Sarita Petrović.

Stolni tenis (ž)

2. mjesto – Katarina Donadić, Melisa Redžić i Eva Vuković

Odbojka (ž)

3. mjesto – Elena Lukašić, Danijela Novaković, Marija Jeromela, Erika Momić, Elena Lukašić, Helena Plazanić, Sara Mitrović, Dženeta Duraković i Rebecca Lazić.

Galerija fotografija