12. svibnja 2023.
NOVOSTI

Futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile nastupila je na 21. izdanju poznatog međunarodnog sveučilišnog turnira EuroMilano

Futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile nastupila je na 21. izdanju poznatog međunarodnog sveučilišnog turnira EuroMilano

Futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile nastupila je na 21. izdanju poznatog međunarodnog sveučilišnog turnira EuroMilano. Turnir se održao od 4. do 7. svibnja 2023. u organizaciji studentske sportske udruge ASD Eurosportevents i Sveučilišta Bocconi iz Milana te je okupio preko 1000 natjecatelja s brojnih sveučilišta iz Europe i Afrike koji su se natjecali u osam sportskih disciplina. Sportaši Sveučilišta Jurja Dorbile u Puli imaju vrlo dugu i uspješnu povijest nastupa na Euromilanu (futsal, košarka, tenis, plivanje, odbojka i rukomet) s pregršt osvojenih medalja. Nova futsal ekipa pulskog sveučilišta imala je vrlo zahtjevan ždrijeb ali je hrabrom igrom uspjela dogurati do četvrtfinala gdje su golom u posljednjih sekundama susreta poraženi od pobjednika natjecanja.

U početnim fazama natjecanja pulski studentima su se suprotstavila sveučilišta iz Bugarske (Plovdiv), Italije (Delli Study Italiano, Bocconi), Libije (Dorub Asarya) i Španjolske (Universidad Politecnica de Madrid) i sve utakmice bile su vrlo neizvjesne do samog kraja. Uz dvije pobjede protiv talijanskih i španjolskih predstavnika te dva tijesna poraza od sveučilišta iz Bugarske i Libije, futsal ekipu SJD u četvrtfinalu su čekali jedni od prvih favorita – Sveučilište iz Zadra. Pametnom igrom te odličnim obranama golmana protiv već vrlo iskusnog protivnika koji dugi niz godina nastupa na brojnim međunarodnim sveučilišnim natjecanjima, pulski studenti su se odlično držali do posljednjih 45 sekundi. Kada su mnogi očekivali da će se pobjednik odlučivati na penale, jedna brza kontra Zadrana uz nekoliko sretnih odbijanaca, lopta je ipak završila u pulskom golu. U zadnjim sekundama susreta pulski studenti propustili su veliku priliku za izjednačenje pa je veliko slavlje protivnika, kasnijeg pobjednika turnira, moglo početi. Bez obzira na poraz u četvrtfinalu pulska futsal ekipa ostavila je izvrstan dojam svojim igrama ali i ponašanjem izvan terena. Iskustvo iz EuroMilana sigurno će im odlično poslužiti za buduća sveučilišna natjecanja.

EuroMilano još je jednom bilo odlično organiziran event pa su studenti osim sportskog dijela imali pregršt prilika družiti se s kolegama iz cijelog svijeta te upoznati čari velikog Milana. 

Futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile nastupila je u sljedećem sastavu: Josip Oršolić (cap), Željko Turčić, Niko Sučić, Antonio Vekić, Luka Brajković, Marko Gluvaković, Karlo Dumančić, Alen Mišković i Ivan Vuksanović.