18. travnja 2023.
NOVOSTI

U petak počinje „Student week“

U petak počinje „Student week“

U petak počinje „Student week“

Dosad najveća manifestacija u organizaciji studenata „Student week“ održat će se od 21. do 28. travnja 2023. U ovom, zasad najvećem projektu kojeg potpisuje aktualni saziv Studentskog zbora Pula, studenti će imati priliku sudjelovati u devet različitih događanja.

Započinje u petak, 21. travnja, programom ''Šaranje po Studentskim trgu'' u 14 sati, gdje će studenti sve do večernjih sati moći crtati kredama po cijelom studentskom trgu (ispred studentskog restorana), a večer će zaokružiti ''Studentski kviz'' Kluba studenata povijesti - ISHA Pula u Sveučilišnoj knjižnici. Vikend je rezerviran za subotnji ''Board game night'' u prostorijama Stanice 50 te nedjeljne sportske aktivnosti na sportskim terenima Verudele.

Početak tjedna studente vraća u prostore Studentskoga centra. Ponedjeljak je rezerviran za ''Movie night'', utorak za sve popularnije e-sportove dok će u srijedu studenti moći dobrovoljno darivati krv u prostorijama Studentskog centra (kafić) i Paviljona 1 Studentskog doma. Kraj tjedna studentima donosi pravu zabavu uz Stand-up show Gorana Vinčića te druženju s komičarom nakon showa. Veliku završnicu osmodnevne manifestacije obilježit će Drugi humanitarni studentski bal koji će se u Domu hrvatskih branitelja održati u petak, 28. travnja.

U samoj organizaciji ''Student week'' uz Studentski zbor sudjelovale su i brojne studentske udruge, odbori, udruženja studenata Sveučilišta, a svoj su doprinos dale i pojedine građanske udruge.

''Student week'' idealna je prilika studentima za zabavu i odmor od fakultetskih obaveza kao i upoznavanje i druženje s novim kolegama i prijateljima. Osim što nudi sudjelovanje na raznim društvenim, sportskim, zabavnim i kulturnim aktivnostima, manifestacija pruža priliku studentima da pomognu zajednici putem donacija humanitarnim udrugama: Gea, Snoopy, Down Syndrom centar, Naš san njihov osmijeh, Dječji dom Ruža Petrović, Fido te Crveni križ Istarske županije.

Galerija fotografija