14. travnja 2023.
NOVOSTI

Otvorena izložba slika akademskog umjetnika Davora Klimana

Otvorena izložba slika akademskog umjetnika Davora Klimana

U galeriji „Studentski“ otvorena je izložba slika akademskog umjetnika Davora Klimana. U naredna dva mjeseca moći će se pogledati slike koje, kako je i sam autor naveo, predstavljaju svojevrsni intermezzo njegovih prethodnih izložbi „Otisci“ i „Seccozid“. „Slike su dobile svoj život izvan ateljea, a prostor galerije „Studentski“ pokazao se iznimno prigodan“, istaknuo je Kliman.

 „Moji slikarski radovi plod su mojih likovnih promišljanja, vrlo intimni i ne teže ni kritici ni aktivizmu, oni su poput citata, poput mladenačke želje za slikanjem. Kada slikam ne težim ničemu osim jednostavnosti i ljepoti, jedino me ona može još uvijek iznenaditi kod drugih i kod sebe. Za sve drugo sam nezainteresiran i umoran, ali ne i bez nade“, rekao je autor prilikom otvaranja.

Uz ravnateljicu Studentskog centra Pula, Sandu Rojnić Sinković i moderatoricu Sanju Simeunović Bajec koje su predstavile autora i ovu već petnaestu izložbu u Studentskom centru Pula, otvorenju se odazvao velik broj posjetitelja. Kako je rečeno prilikom otvorenja, osim mladih umjetnika koji su na pragu umjetničke karijere, organizatorima je čast ugostiti i ovako eminentne umjetnike poput Davora Klimana, profesora likovne kulture i ravnatelja Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula.

 

Galerija fotografija