09. ožujka 2023.
NOVOSTI

4. Međunarodna konferencija Vode u osjetljivim i zaštićenim područjima

4. Međunarodna konferencija Vode u osjetljivim i zaštićenim područjima

Četvrto izdanje međunarodne konferencije VODE U OSJETLJIVIM I ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA, u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu voda i Europskog udruženja za vode (eng. European Water Association, EWA), održat će se u Puli, od 10. do 13. travnja 2024. godine.

Cilj konferencije je dati doprinos širenju znanstvenih spoznaja usmjerenih na nova, inovativna i troškovno isplativa rješenja za zaštitu voda i biološke raznolikosti, kao i na izmjene pravnoga okvira koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja. 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli jedan je od pokrovitelja ove konferencije.

Hodogram konferencije: 

U okviru konferencije odvijat će se tematska radionica „Integralno upravljanje otpadnim vodama - od razine kućanstva do sagledavanja problema na cijelom slivnom području“, koja će se održati u srijedu, 10. travnja 2024. godine. U četvrtak, 11. travnja 2024. godine, kreće otvaranje konferencije, a okrugli stol o pravnom okviru, koji se odnosi na osjetljiva i zaštićena područja, bit će održan istoga dana u ranim poslijepodnevnim satima. Ceremonija zatvaranja bit će održana u petak, 12. travnja 2024. godine, u kasnim poslijepodnevnim satima. Posljednji dan konferencije (subota, 13. travnja 2024. godine) rezerviran je za dvije stručne ekskurzije: u Nacionalni park Brijuni i u unutrašnjost Istarskoga poluotoka.

Sve informacije možete pronaći na službenoj web stranici konferencije: www.wspa2024.org

Prijave za konferenciju kreću 1. svibnja 2023.