22. veljače 2023.
NOVOSTI

Što je ESCA?

Što je ESCA?

Početkom 2023. godine počeo je službeno djelovati Klub studenata engleskog jezika, ESCA, čiji članovi studiraju na pulskom Odsjeku za anglistiku. 

Glavni ciljevi Kluba su djelatna skrb za ostvarivanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata/ica; utjecanje na kvalitetu studija i poštivanje prava studenata/ica; povezivanje i suradnja sa svim srodnim strukovnim organizacijama iz Hrvatske i svijeta, kao i suradnja s drugim studentskim udrugama u Hrvatskoj i svijetu; zaštita dostojanstva anglističke struke; sudjelovanje u radu Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli; poboljšanje studentskog standarda; promicanje, razvitak i unapređenje akademskog, istraživačkog i znanstvenog događaja unutar i izvan okvira Filozofskog fakulteta.

Predsjedništvo čine: predsjednica Iva Međeši, potpredsjednik Marko Nikšić i tajnica Lucija Kezele. ESCA trenutno broji više od 30 članova. 

Na njihovu Instagram profilu svakodnevno su dostupne nove informacije o Odsjeku, Fakultetu i Sveučilištu, vidi na @esca_pula, a službena im je e-adresa: esca.unipu@gmail.com

Čestitke studenticama i studentima na ovoj vrijednoj inicijativi i doprinosu razvoju Odsjeka za anglistiku u suradnji s njihovim nastavnicima!