27. prosinca 2022.
NOVOSTI

Župan potpisao ugovore o stipendiji

Župan potpisao ugovore o stipendiji

U akademskoj godini 2022./2023. Istarska županija izdvaja 1.474.000,00 kuna za studentske stipendije, a dodjeljuju se u tri kategorije, odnosno redovnimstudentima, studentima na studijima za deficitarna zanimanja u zdravstvu te onima slabijeg imovnog stanja. Za prve dvije kategorije danas su, u Istarskoj razvojnoj agenciji, u Puli, potpisani ugovori. 

 

Redovnim studentima dodjeljuje će se ukupno 40 jednogodišnjih stipendija u mjesečnom iznosu od 1.100,00 kuna, a isplaćuju se za deset mjeseci, odnosno od 1. listopada 2022. do 31. srpnja 2023. godine. 

 

„Drago mi je što vas mogu pozdraviti i čestitati vam na zasluženim stipendijama jer znači da ste vi među najboljima. Troškovi života su porasli i zato vjerujem da će vam ova financijska sredstva olakšati studiranje. Želim vam svako dobro povodom božićnih blagdana, da se dobro odmorite između semestara i da budete vrijedni i uspješni u novoj godini. Znanje i vještine koje steknete vam nitko nikada ne može oduzeti. Ulažite u sebe, ulažite u svoje znanje jer to je najisplativiji kapital za budućnost“, poručio je župan Boris Miletić redovnim studentima.