16. studenoga 2022.
NOVOSTI

Studenti će imati popust prilikom gledanja utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru

Svjetsko prvenstvo u nogometu, čiji je domaćin Katar, počinje u nedjelju 20. studenoga 2022. godine utakmicom u kojoj se sastaju Katar i Ekvador, a navijačko ludilo u Hrvatskoj pa tako i u Puli starta u srijedu, 23. studenoga kada hrvatska reprezentacija igra prvu utakmicu u skupini F protiv Maroka.

Zbog priprema zza predstojeći Advent, pulski navijački centar ili tzv. fun zona bit će ove godine parkiralište na Karolini, a sve detalje najavili su na konferenciji za novinare u utorak, 15. studenoga 2022. godine pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov i inicijator projekta, novinar Hine Daniel Sponza.

 

„Zaista smo sretni što je pred svima nama vrijeme navijačkog raspoloženja te ćemo na odličnoj lokaciji naše Karoline, s pogledom na Arenu, imati prilike pratiti utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva i navijati za naše „vatrene“.  Prvu utakmicu gledat ćemo u srijedu, 23. studenog u 11:00 sati kada će Hrvatska reprezentacija igrati protiv Maroka. Sljedeća je po rasporedu utakmica protiv Kanade, u nedjelju, 27. studenoga u 17:00 sati i potom utakmica između Hrvatske i Belgije koja će se igrati 1. prosinca u 16:00 sati. Pozivamo sve naše građanke i građane da u što većem broju dođu i pridruže se navijačkoj „groznici“ na Karolini“, rekla je pročelnica Sokolov.

 

Brojni navijači koji se očekuju, susrete će moći pratiti putem LED ekrana veličine 4,5 x 2,5 metra, uz popratni glazbeni program pod vodstvom DJ-a Marka Londera.

 

„Vjerujem da i sami znate kako smo svjedoci najspecifičnijeg nogometnog Mundijala u gotovo stoljetnoj povijesti, igra se po prvi put krajem godine a ne u lipnju i srpnju, kao što je dosad bilo uobičajeno. Osim toga, dok bude trajalo natjecanje po skupinama nagledat ćemo se nogometa od prijepodneva do dva sata pred ponoć jer prema srednjoeuropskom vremenu utakmice će se igrati u četiri termina - od 11:00, 13:00, 17:00 i od 20,00 sati, a upravo je pred „vatrenima“ prva ta nogometna matineja od 11,00 sati. Karolina će dakle biti poprište euforije, a naše sugrađanke i sugrađani moći će uživati u prijenosima utakmica hrvatske nogometne reprezentacije“, dodao je inicijator projekta, novinar Hine Daniel Sponza.

 

Na konferenciji je rečeno i kako će studentima koji predoče studentsku iksicu za trajanja Svjetskog prvenstva biti omogućen poput od 20 posto za konzumaciju hrane i pića na Karolini.

 

Iz Policijske uprave istarske apeliraju da na prijenos utakmice nije dozvoljeno nositi i isticati odjeću, oznake i obilježja kojima se potiče na nasilje nacionalne i vjerske osnove, ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti. Također, kako bi se reprezentacija mogla pratiti s ponosom i bez ugrožavanja sigurnosti, na trg se ne smije unositi pirotehnika i oružje, ali su zato navijački rekviziti, grickalice i dobrodošli.

Dakle, zabranjeno je:

  • unošenje oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,
  • paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava,
  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.