15. studenoga 2022.
NOVOSTI

Pulski studenti nastupili na Euroijadi u Beogradu

Pulski studenti nastupili na Euroijadi u Beogradu

Piše: Matea Čelebija

Međunarodno sveučilišno natjecanje Euroijada proteklog je vikenda održano u Beogradu, a na njemu su nastupila i dva tima pulskog sveučilišta i to u rukometu te futsalu.  

U jakoj konkurenciji većinom sastavljenoj od profesionalnih sportaša, pulski studenti nisu uspjeli osvojiti medalje, ali su na terenu dali sve od sebe te sportski korektno i srčano odigrali svaku utakmicu.

Voditelj rukometne ekipe, Filip Kolarić, kazao nam je da su očekivali bolji rezultat, ali da su zadovoljni četvrtim mjestom.


- Konkurencija je bila dosta jaka, sve su to većinom bili profesionalni rukometaši koji igraju Prvu srpsku ligu tako da je ovo bio vrlo zahtjevan turnir i možemo biti zadovoljni svojim plasmanom, kazao nam je.  

Karlo Moslavac, najbolji strijelac pulske rukometne momčadi, koji inače trenira u RK Arena Pula, kazao nam je da je da su očekivali medalju, ali i da su ekipe bile dosta jake.


- Moram priznati da je konkurencija bila dosta jaka. Mi smo došli u dobrom sastavu i cilj nam je bila medalja. Nažalost, nismo uspjeli jer su ostale ekipe stvarno bile bolje od nas, naročito zato što se radilo o kompletnim ekipama koje igraju u istim lokalnim klubovima i  nismo mogli protiv njih. Falilo nam je nekoliko ključnih igrača i da smo bili kompletni, siguran sam da bismo uzeli medalju, ispričao nam je Karlo, inače student treće godine računarstva.


- Prije svega, želim se zahvaliti sveučilištu i predsjedniku Studentskog zbora Pula Mirku Filipoviću koji se trudio i uspio sve organizirati da bismo išli u Beograd. Moji dojmovi s Euroijade, sada kada se malo sve sleglo, su pomiješani. Emocije su naravno proradile nakon poraza u četvrtfinalu, kazao nam je izbornik ekipe futsala Josip Oršolić, student prve godine diplomskog studija Turizam i razvoj. Naglasio je da nisu imali puno vremena za pripremu te da je uspio odabrati trenutno najspremnijih 11 dečki. Istaknuo je i da su se u Beograd zaputili s ciljem da osvoje turnir jer su, uz nekoliko drugih ekipa, glasili za favorita. 

- Dobili smo najtežu moguću grupu, uz dvije najbolje srpske ekipe od kojih je jedna osvajač Euroijade u Berlinu te smo pokazali zašto smo došli i završili prvi u skupini uz osvojenih sedam bodova u tri utakmice. Sutradan u četvrtfinalu križali smo se s ekipom iz Maribora također punoj dobrih futsal igrača, koja je bila druga u A skupini te smo u taj dvoboj pristupili maksimalno ozbiljno, ali je nedostajalo sportske sreće, kazao je Josip pa nastavio:


- Na početku promašiš neke prilike, gostujuća ekipa te kazni i onda se sve okrene u drugom smjeru. Pokušavali smo se vratiti u utakmicu, ali lopta nikako nije htjela u gol, tako da smo nažalost svoje natjecanje završili u četvrtfinalu doista jakog turnira. Htio bih čestitati svojim dečkima na borbi i zalaganju, i ne želim odvajati ni jednog pojedinca kao najboljeg jer smo turnir odradili timski svi zajedno! Spomenuo bih samo Ivana Vukasovića koji je zabio nekoliko golova koji se rijetko viđaju i na većim futsal razinama. Okrećemo se budućim natjecanjima te sljedeće sto slijedi su kvalifikacije za UniSport ligu 29.11. kada idemo u Zadar probati se kvalificirati u ligu kako bismo podigli sportski dio sveučilišne priče na još veći nivo, zaključio je Josip.

Galerija fotografija