08. studenoga 2022.
NOVOSTI

Natječaj za dodjelu stipendija

Natječaj za dodjelu stipendija

Grad Pula objavio je natječaj za dodjelu gradskih stipendija redovitim studentima u akademskoj godini 2022./2023. Stipendije se dodjeljuju studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne dodjeljuju se za vrijeme apsolventskog staža.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena kako slijedi: za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem određeno kao deficitarno. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

PRIJAVE NA NATJEČAJ PODNOSE SE DO 24. STUDENOG 2022.

Natječajem su navedena deficitarna zvanja koja su: doktor medicine (sveučilišni studij medicine), doktor dentalne medicine (sveučilišni studij dentalne medicine), magistar farmacije (sveučilišni studij farmacije), magistar inženjer građevine (sveučilišni studij građevine), magistar inženjer elektrotehnike (sveučilišni studij elektrotehnike), magistar edukacijske rehabilitacije (sveučilišni studij edukacijske rehabilitacije), magistar logopedije (sveučilišni studij logopedije), magistar socijalnog rada (sveučilišni studij socijalnog rada), magistar edukacije matematike (sveučilišni studij matematike - nastavnički smjer), magistar edukacije fizike (sveučilišni studij fizike -nastavnički smjer), magistar edukacije kemije (sveučilišni studij kemije - nastavnički smjer), - magistar edukacije biologije (sveučilišni studije biologije - nastavnički smjer), magistar edukacije geografije (sveučilišni studij geografije - nastavnički smjer), magistar edukacije informatike (sveučilišni studij informatike - nastavnički smjer), magistar edukacije njemačkog jezika i književnosti (sveučilišni studij njemačkog jezika i književnosti - nastavnički smjer), magistar edukacije engleskog jezika i književnosti (sveučilišni studij engleskog jezika i književnosti -nastavnički smjer), prvostupnik sestrinstva (stručni studij sestrinstva), prvostupnik primaljstva (stručni studij primaljstva).

Prijave na Natječaj sa svim obveznim prilozima podnose se do 24. studenog 2022. godine, isključivo u elektroničkom obliku korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja, putem e-prijavnica.

Pravilnik za dodjelu stipendija Grada Pule, poveznice za registraciju korisnika i eprijavnice i ovaj Natječaj objavljeni su na web stranicama Grada Pule i na Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule. Kako bi mogao koristiti elektronički sustav prijavljivanja (e-prijavnice), svaki prijavitelj mora se prethodno registrirati. Registracija novih korisnika vrši se jednokratno. Pristupanje e-prijavnicama moguće isključivo s korisničkim imenom i lozinkom.

Korisničko ime i lozinka kreiraju se prilikom registracije. Registracija novih korisnika vrši se na slijedećoj poveznici: [url=https://somnatjecaj.eu/authentication/register]https://somnatjecaj.eu/authentication/register[/url]

E-prijavnice nalaze se na slijedećoj poveznici: [url=https://somnatjecaj.eu/authentication/login]https://somnatjecaj.eu/authentication/login[/url]

E-prijavnice i priloge nije potrebno ispisivati i slati u papirnatom obliku. Grad Pula-Pola naknadno može zatražiti od prijavitelja dostavu dokumentacije i u izvorniku.

Tehnička podrška vezano za e-prijave može se dobiti na e-mail: podrska@som-system.com (tehnička podrška dostupna je isključivo u slučaju problema pri registraciji u sustavu i tehničkih poteškoća prilikom ispunjavanja i podnošenja e-prijava).

Pitanja vezano za sam natječaj i dokumentaciju mogu se postaviti Upravnom odjelu za školstvo, isključivo elektronskim putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte:

miljenka.nikolic@pula.hr ili iva.matanovic@pula.hr.

Zahtjevi predani nakon roka za predaju i nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati.

Prijedlog liste za dodjelu stipendija bit će objavljen14. prosinca 2022. godine na službenim web stranicama Grada Pule i Oglasnoj ploči Pisarnice Grada Pule.

U Prijedlogu liste za dodjelu stipendija i Odluci o dodjeli stipendija Grada Pule neće biti objavljeno ime i prezime studenta, već pseudonimizacija/enkripcija imena, tj. šifra koju će student primiti u povratnom e-mailu o zaprimljenom zahtjevu.

Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti Prigovor u roku od pet dana od dana objave Prijedloga liste Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade, Odsjeku za odgoj, obrazovanje, mlade, sport i tehničku kulturu, u elektroničkom obliku na e-mail adresu pisarnica@pula.hr, u kojem obavezno trebaju navesti i dodijeljenu šifru.

Cjeloviti tekst Natječaja za dodjelu stipendija i Pravilnici nalaze se na službenim web stranicama Grada Pule u rubrici Aktualno i Natječaji i nadmetanja te su dostupni na poveznici.