10. listopada 2022.
NOVOSTI

Pulski studenti sudjelovali na seminaru Hear me u Dubrovniku

Pulski studenti sudjelovali na seminaru Hear me u Dubrovniku

Ovaj je vikend u Dubrovniku bio poseban za velik broj studenata iz naše regije. Naime, dubrovački sveučilišni radio UNIDU organizirao je dvodnevni seminar Hear me, koji je, simbolično, započeo u petak na Svjetski dan radija, a sve kako bi umrežio i osnažio suradnju studentskih radija. Na seminaru je sudjelovalo i dvoje studenata s Radio Xice na HRT Radio Puli – Karlo Stovrag i Sara Fačko koji su, uz prisustvovanje na brojnim radionicama, imali priliku predstaviti svoj rad.  

Kazali su nam da je na seminaru bilo odlično te da su ostvarili nova poznanstva iz kojih će se možda i stvoriti neke nove suradnje.


- Prijavili smo se prvi puta s obzirom na to da do sada nismo imali priliku jer se seminar dvije godine nije održavao zbog nepovoljne epidemiološke situacije za vrijeme pandemije koronavirusa. Htjeli smo upoznati nešto novo, a i ostale studente, širiti nove ideje, poznanstva te se zabaviti, kazao je Karlo.


- Imali smo odlične radionice, predavanja i vježbe, a i dobili smo pregršt novih ideja kako se umrežiti i uspjeti održati kontakt i suradnju, kazala je Sara.


Filipu Štimcu, studentu iz Rijeke, ovo je također prvi Hear me, a kazao nam je da mu je bilo odlično.


- Ekipa i predavanja su bili super. Drago mi je da sam došao i super mi je ta ideja da smo se svi okupili s ciljem umrežavanja, ispričao nam je Filip koji nam je isto tako istaknuo da su ga se najviše dojmile govorne vježbe za koje do sada nije znao.  

- Ovo je nešto što ću zasigurno koristiti u budućnosti i što će mi pomoći da postanem bolji u ovom poslu, zaključio je.


Svi su studenti predstavili svoja radija u kraćim predstavljanjima na UNIDU radiju, a odslušali su i nekoliko važnih predavanja, uključujući razgovor o održivosti radija i poslu u medijima općenito o kojemu su raspravljali s profesorom s dubrovačkog sveučilišta, Zdravkom Kedžom. Potom su imali priliku upoznati nekadašnjeg studentskog radijskog voditelja Boria Kanazira kojemu je upravo to iskustvo pomoglo da izgradi svoju profesiju pa je tako danas voditelj na HRT-u.

Usto, s fonetičarkom Anom Vlah odradili su nekoliko vježbi u sklopu njezinog predavanja o jeziku i govoru u medijima. Uz još nekoliko okruglih stolova, konstruktivne rasprave i kviz, zaključili su da se projekti i umreženost studentskih radija treba kroz narednih nekoliko godina osnažiti.


Sljedeći Hear me bi se trebao održati na proljeće u Beogradu.

Galerija fotografija