29. rujna 2022.
NOVOSTI

Održana 10. međunarodna znanstvena konferencija „Finance, Economics and Tourism FET 2022“ na FET-u

Održana 10. međunarodna znanstvena konferencija „Finance, Economics and Tourism FET 2022“ na FET-u

Od 22. do 24. rujna 2022. održana je 10. međunarodna znanstvena konferencija „Finance, Economics and Tourism  FET 2022“. Riječ je o renomiranoj konferenciji koja neprekidno i iznova potiče kritičko promišljanje, dijalog i suradnju, te konstruktivno odgovaranje na (kon)kurentne pritiske i izazove suvremenih globalnih trendova.

Konferencija je okupila znanstvenike i stručnjake koji su preispitali i raspravljali o spomenutim, ali i ostalim istaknutim ekonomskim temama, kao i tematikama ostalih područja i disciplina, sa ciljem profesionalnog i integriranog osvještavanja i pristupa aktualnoj globalnoj i regionalnoj problematici.

Plenarnu sesiju održali su afirmirani znanstvenici i profesori Milford Bateman, Tanja Mihelič i Mirza Nawazish. Tijekom konferencijskih dana održalo se ukupno šest sesija uz razgovore i druženja, te četrdesetak izlaganja domaćih i međunarodnih eminentnih profesora, znanstvenika, predavača i stručnjaka iz gospodarstva. Uz uobičajene sesije na kojima su se prezentirali znanstveni radovi održao se i panel na akutalnu i zanimljivu temu mikrofinanciranja i fintech ekonomije. Uz zbornik radova konferencije, najbolji će radovi biti objavljeni u međunarodno priznatom časopisu FET-a „Economic Research – Ekonomska istraživanja“, koji je uvršten u Current Contents, najpopularniju bazu podataka, izazovnu zbog izuzetno visokih kriterija odabira.

Konferencija se održala pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te Turističke zajednice Grada Pule. Na otvaranju konferencije prisustvovali su izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju te zamjenica gradonačelnika Ivona Moćenić.

„Izuzetno mi je drago što se u Puli održava ovako značajna konferencija koja je okupila veliki broj znanstvenika  i stručnjaka različitih ekonomskih i poslovnih područja iz Europe i svijeta, te s većine hrvatskih sveučilišta na kojoj će se raspravljati o izazovima s kojima se suočavaju suvremeno gospodarstvo i ekonomska znanost u područjima financija, ekonomije i turizma. Cijeli svijet, pa neminovno i Republika Hrvatska, suočavaju se s velikom gospodarskom krizom te nas sve skupa očekuje vrlo neizvjesna jesen. Upravo stoga ova je konferencija organizirana u pravom trenutku i s izuzetno aktualnim temama. Čestitam organizatorima, ali i vama sudionicima koji ste se odazvali pozivu na konferenciju na kojoj ćete imati priliku razmijeniti međusobna znanja te, vjerujem, doprinijeti kvalitetnim zaključcima“, poručila je zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić.