24. rujna 2022.
NOVOSTI

Otvorena izložba Marka Šircla u Studentskom domu Pula

Otvorena izložba Marka Šircla u Studentskom domu Pula

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, Studentski dom Pula ponovno je, na zadovoljstvo mnogih, započeo s predstavljanjem mladih istarskih umjetnika.

- Upravo je mladost čar ovih izložbi kojima želimo uspostaviti korelaciju između mladih umjetnika i njihove buduće publike, kazala je sinoć ravnateljica Studentskog centra Pula, Sanda Rojnić Sinković. 

Tako je sinoć u ugodnoj atmosferi i pred vidno zainteresiranim posjetiteljima Mark Šircel iz Pule, otvorio svoju izložbu s novim ciklusom radova naziva "Taktili". 

- Ovu izložbu možemo gledati kao i proslavu moje diplome, a ostajem i dalje u Sloveniji gdje sam upisao magisterij, kazao je Mark koji je u samom procesu izrade ove izložbe diplomirao.

Njegovi radovi istražuju i prezentiraju različite teksturne, reljefne te taktilne vrijednosti raznovrsnih materijala poput plastike i kartona.

Mark je kazao da je htio istaknuti taktilnu vrijednost materijala koje je koristio. 

- Sika izlazi van iz dvodimenzijalnosti prema gledatelju i s njim stupa u kontakt, ispričao je Mark sinoć posjetiteljima. 

Moderatorica izložbi Sanja Simeunović Bajec kazala je da ju suradnja s Markom uvijek iznova veseli jer Marko svoj moto "Samo ljubav" prenosi sa strašću i ljubavlju na umjetnost koju stvara. 

- Vjerujem da će autor, kada ponovo navuče svoje "radne rukavice", ostvariti velika djela kojima će pomicati svoj umjetnički integritet.

Galerija fotografija