09. kolovoza 2022.
NOVOSTI

Još uvijek se možete javiti za volontiranje u Gradskoj knjižnici

Još uvijek se možete javiti za volontiranje u Gradskoj knjižnici

Nakon što je prije dva mjeseca prednja prostorija Gradske knjižnice i čitaonice Pula, izgorjela, većinu knjiga u ostatku knjižnice, onečistila je čađ. 

Proteklog su mjeseca iz knjižnice pozvali volontere da im priskoče u pomoć pri čišćenju knjiga, kako bi se knjižnica što prije dovela u prvobitno stanje, a time i otvorila. 

Stoga se još uvijek možete javiti u knjižnicu i pomoći djelatnicima u čišćenju. 

Jedan od uvjeta za sudjelovanje u akciji čišćenja je obvezno nošenje zaštitnih maski i rukavica tijekom rada te prema potrebi i druge zaštitne opreme (naočale, pregače…), u skladu s uputama ovlaštene službe za zaštitu na radu. Zaštitna sredstva za dobrovoljce osigurat će knjižnica zahvaljujući donacijama koje su nam do sada darovali Nastavni zavod za javno zdravstvo IŽ-a, Istarske ljekarne i Ljekarna Irena Grahovac.

Svi zainteresirani volonteri proći će kratku edukaciju o postupku čišćenja, a termini/sati sudjelovanja formirat će se na tjednoj bazi u dogovoru s koordinatorima iz knjižnice. Saniranje knjižnične građe trajat će tijekom kolovoza.

Zainteresirane osobe mogu se javiti na e-poštu info@gkc-pula.hr ili na telefonski broj 052/300-402 radnim danom od 8 do 15 sati, radi dogovora o terminu dobrovoljnog rada. U prijavi koja se šalje e-poštom potrebno je navesti ime i prezime, dob, kontakt te okvirni termin i broj radnih sati koje bi mogli odvojiti za sudjelovanje u ovoj zajedničkoj akciji.