09. lipnja 2022.
NOVOSTI

U Areni održana svećana promocija studenata Fakulteta ekonomije i turizma

U Areni održana svećana promocija studenata Fakulteta ekonomije i turizma

Jučer je u Areni održana svečana promocija za 374 diplomanata Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", dok kojih je 161 sveučilišni magistar i magistra ekonomije (studij Primijenjena ekonomija i Poslovna ekonomija s usmjerenjima Financijski management, Marketinško upravljanje, Management poduzetništvo, Turizam i razvoj, Poslovna informatika) te Kulture i turizma, kao i 213 sveučilišnih prvostupnica i prvostupnika ekonomije (studij Primijenjena ekonomija i Poslovna ekonomija s usmjerenjima Financijski management, Marketinško upravljanje, Management i poduzetništvo, Turizam i razvoj, Poslovna informatika) te Kulture i turizma.

Na veliku radost studenata, promocija je, sad već prema tradiciji, održana u sunčanoj Areni gdje su gotovo 400 diplomanata došli pozdraviti njihovi najbliži - obitelj i prijatelji.

Diplomanti su nam kazali da su pod velikim dojmom i jako sretni zbog promocije koja im predstavlja ključ njihovog školovanja. 

- Ako izuzmemo pandemiju iz priče, ovaj period u životu mi je najljepši. Puno sam toga kroz fakultet naučila. S nekim profesorima i predmetima se uvijek slažete bolje, a s nekima gore. Međutim, mogu reći da je velika većina ljudi koji rade na faksu jako pristupačna. Studente isto moram pohvaliti. Ja sam na smjeru Marketinško upravljanje i mogu sa sigurnošću reći da je ekipa s mog smjera toliko društvena i komunikativna. Stvorila se jedna mala predivna zajednica na našem smjeru, ili kako oni to vole zvati "razredu". Svi smo bili skupa i na promociji, koja je premašila sva moja očekivanja. Arena, pozornica, ruže, more crvenih kapica... Stvarno je imala taj wow faktor!, kazala nam je Karin.

- Svoje studentske godine u Puli sam proveo jako lijepo i uvijek ću ih se sjećati. Iako smo imali dosta obaveza na fakultetu, imali smo vremena i za druženje, a profesori su uvijek bili pristupačni prema nama, kazao nam je Jan sa smjera Kulture i turizma.

- Period od upisa na fakultet do promocije je bio predivan. Naši profesori su uvijek tu za nas, žele nam prenijeti znanje kako bismo kasnije bili vrhunski stručnjaci. Studenti si pomažu međusobno, uvijek su za druženje i otvoreni za nove prilike. Na smjeru Marketinško upravljanje je posebna atmosfera jer je ekipica dosta otvorena, komunikativna i svakim danom uz smijeh stvaramo uspomene koje ćemo pamtiti cijelog života. Sama promocija u Areni je bila posebna, emotivna. Od glazbe koju su nam pripremili do bacanja kapica koje smo jedva čekali. Zalazak sunca, more, Arena, crvene ruže, nema bolje od toga!, ispričala nam je Josipa. 

- Što se tiče studija, osim onoga što je bilo nužno, naučila sam razmišljati izvan okvira i suočavati se s različitim problemima. Kao i svaki student, proživjela sam lijepe i manje lijepe trenutke, smijeha, suza i puno zabave. Promocija je bila svečana, podsjetila me na sve studenske trenutke, a Arena je dodatno doprinijela doživljaju i emocijama, kazala nam je Vanessa sa smjera ekonomije.

FOTO: SCPU/Regional Express

Galerija fotografija