06. lipnja 2022.
NOVOSTI

Traže se studenti za suradnju u projektu Meeting HRT-a

Traže se studenti za suradnju u projektu Meeting HRT-a

Riječ je o znanstveno utemeljenom formatu koji se bazira na istraživanjima mentalnog zdravlja mladih (suradnja sa znanstvenicama s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta). Format je predviđen za društvene mreže, a obraća se publici od 16 godina. "Meeting" se sastoji od video epizoda različitih trajanja (prilagođenih platformi na kojoj se nalaze), a u njemu sudjeluju protagonisti različite dobi koji prema temi imaju osoban odnos.

- Željeli bismo doći do studenata koji bi se uključili u ovaj projekt i s kojima bismo odradili intervju u studiju HRT-a. Sudjelovanje se i simbolično honorira, a za sve sudionike koji žive izvan Zagreba pokriveni su putni troškovi, poručuju s HRT-a.

U prvoj sezoni bavili su se temom romantičnih veza (ljubav, partnerski odnosi, stereotipi, seksualnost i sl. ) a u novoj sezoni osim što nastavljaju teme iz prve, zanimaju ih i teme koje su stavili pod zajednički naziv "Sram"- to je sve ono što nas određuje prema van, odnosno čega bismo se mogli sramiti u životu: od izgleda, situacije na prvom dejtu, pijanstva, podrijetla, siromaštva, roditelja, škole itd... "Meeting" promiče pravo na različitost, međusobno poštovanje, te potiče kritičko razmišljanje.  

Autori i urednici projekta: Maja Fišter, Tomislav Mršić
Producentica: Sanja Knez
Stručni suradnici: doc. dr. sc. Miranda Novak, prof. soc. ped. Sanja Radić Bursać
Voditeljica strateškog projekta: Razvoj programskih usluga za djecu i mlade Rahela Štefanović
Montažer: Hrvoje Mršić
Novinarke istraživačice: Iva Novosel, Ivana Šimac

Svi zainteresirani mogu se javiti na mail adrese: meetingofficialhr@gmail.com ili iva.novosel2@gmail.hr i simecka6988@gmail.