12. svibnja 2022.
NOVOSTI

Od petka do nedjelje: Znanstveni skup Everyday Life in State-Socialist Societies

Od petka do nedjelje: Znanstveni skup Everyday Life in State-Socialist Societies

Od danas pa do nedjelje, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održat će se međunarodni znanstveni skup Everyday Life in State-Socialist Societies čija je tema povijest svakodnevnog života u socijalističkim društvima. 

Skup organizira Rosa Luxemburg Foundation Southeast Europe i Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, a ustanove partneri su Fakultet za sociologiju i socijalni rad Sveučilišta Babeș-Bolyai, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Međunarodni institut za društvenu povijest,  Leibnizov Institut za studije istočne i jugoistočne Europe, Odjel za rodne studije i Odjel za povijest Srednjoeuropskog sveučilišta.

Skup će se u četvrtak održavati u dvorani Pula, a od petka do nedjelje u dvorani Istra, koje se nalaze na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”.

- Zahvaljujemo Fakultetu ekonomije i turizma na suradnji, kao i Filozofskom fakultetu te SRIC-u na informatičkoj podršci, poručuju organizatori. 

Skup intervjuom najavljuju Marcel van der Linden i Alina-Sandra Cucu: What Was Life Like in Socialism? An upcoming conference brings together young historians from around Europe.

Detaljan program skupa možete vidjeti OVDJE.