08. svibnja 2022.
NOVOSTI

Pulski studenti prikupili su na Prvom studentskom humanitarnom balu čak 30 000 kuna za tri udruge

Pulski studenti prikupili su na Prvom studentskom humanitarnom balu čak 30 000 kuna za tri udruge

U subotu je u Domu branitelja održan Prvi studentski humanitarni bal, kojeg su organizirali članovi Vijeća Studentskog zbora u Puli.

Sav prihod od ulaznica i tombola, a radi se o nešto više od 30 tisuća kuna, pulski će studenti donirati trima udrugama - Oazi - udruzi iz Rovinja koja potiče zbrinjavanju djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi,  Žutom minuti iz Pule za poboljšanje kvalitete života osoba sa psihosocijalnim teškoćama te udruzi FIDO koja pruža pomoć životinjama i promovira zaštitu i prava životinja.

Predstavnice udruga, Eva Husak Bačac iz Oaze, Oriana Španić iz Žute minute te Dijana Bekić iz Fida, nekoliko su se puta zahvaljivale studentima. Njihovo je oduševljenje ovom humanitarnom manifestacijom bilo nesakrivo.

Uz studente, balu se odazvalo i nekoliko profesora te članova Studentskog centra.

Studenti su nam kazali kako ih je ova manifestacija oduševila, posebno zato što su želji dobrih izlazaka, a ovaj je bio poseban, a najviše zato što je bio humanitarnog karaktera.

Predsjednik Studentskog zbora u Puli, Mirko Filipović, u emotivnom se govoru obratio svim prisutnima kazavši da je jako ponosan na sve, a posebice na članice studentskog vijeća koje su se pobrinule da organizacija bala bude na samom vrhuncu.

- Hvala svima koji su u ovome sudjelovali. Na samom početku organiziranja ovog bala, nismo ni slutili da ćete se odazvati u ovako velikom broju i u ovako odličnoj atmosferi. Uspjeli smo prikupiti čak 30 tisuća kuna i donirati ih ovim divnim ljudima koji su večeras s nama, kazao je Mirko.

Galerija fotografija