NOVOSTI

Održana prva ICT konferencija u Istri - došlo jako puno studenata

"Zahvaljujući ovoj udruzi napokon možemo detaljnije i intenzivnije raditi na tome što ICT znači za sve koji žive i rade u Istri. Napokon je, evo, došlo vrijeme za našu prvu konferenciju putem koje šaljemo poruku da rastemo zajedno, i da mladima želimo dokazati da je rad u ICT sektoru vrijedan, da pomiče granice i da može pomoći našoj županiji", kazao je predsjednik ICT Istria, Dean Vrbanac.

Danas je održana konferencija, i to po prvi put, a brojni studenti, pretežito informatike, bili su oduševljeni raznim panelima, prezentacijama i savjetima koje su mogli čuti od vrhunskih hrvatskih stručnjaka.

- Drago mi je da sam došao. Najviše me zanima robotika tako da ću pokušati što više materijala iskoristiti ovdje, kazao nam je student informatike Luka.

- Htio bih da češće imamo informatiku kao predmet u školi, kazao nam je učenik sedmog razreda, Deni.

Profesor na Fakultetu informatike, Siniša Miličić, kazao nam je da je jako ponosan što vidi toliki broj studenata na konferenciji.

Također, dekan fakulteta, Darko Etinger, istaknuo je da gotovo svi studenti s pulskog fakulteta informatike pronađu posao i prije završetka studija.

Konferencija je predvidjela brojna stručna i inspirativna predavanja te radionice, a sve kako bi potaknula studente, učenike i mlade na prepoznavanje potencijala, obrazovanje i zapošljavanje u ICT sektoru.

Uz domaće predavače Izabela Jelenića, CTO-a u Infobipu, docenta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Nikole Tankovića, profesora Dragana Pantića, sudjelovali su i gostujući stručnjaci iz Rimac Automobila, direktor ZICER-a Frane Šesnić, CEO u STEMI Marin Trošelj, CO-founderi AIRTA Hajdi Ćenan i Davor Runje.