06. srpnja 2016.
NOVOSTI

Osmi dani stvaralaštva

                 Osmi Dani stvaralaštva započet će u četvrtak 7. srpnja, a trajat će do 3. kolovoza, pod pokroviteljstvom gradova Pule i Vodnjana, te Općine Medulin i Istarske županije, a u organizaciji Udruge Art studio.

- Manifestacija Dani stvaralaštva ove godine slavi osmi rođendan. Iz godine u godinu raste, te okuplja sve veći broj sudionika i posjetitelja. Kroz svoje brojne radionice potiče kreativnost kod djece i mladih, a posebice kod osoba s posebnim potrebama i osoba treće životne dobi te ih na taj način aktivno uključuje u zajednicu. Ove godine na rasporedu je preko 20 programa, koji će se održati na pet lokacija u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Pješčanoj uvali, a otvorenje manifestacije je sutra u 21 sat u Pješčanoj uvali izložbom keramike Od početka do rakua.U sklopu manifestacije održat će se čitav niz radionica od raku keramike, dekoracije keramike, kiparstva do fresko-slikarstva i to sedam za odrasle, tri za djecu te humanitarni program Art-shirt.

Humanitarno oslikavanje majica

                 Oslikavanje će se provoditi na tri lokacije, Vodnjanu, Puli i Medulinu, a aukcija će biti  29. srpnja ispred Art Studio Gallery. Sav prihod od prodaje majica bit će dodijeljen Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Manifestacija ima tendenciju približiti umjetnost osobama svih životnih skupina, te potaknuti socijalnu koheziju i empatiju.