05. ožujka 2022.
NOVOSTI

Američki studenti posjetili pulsko sveučilište

Američki studenti posjetili pulsko sveučilište

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ugostilo je američke studente s profesorima dr. Alexandre Lambertom i dr. Anne Golaz iz School for International Training koji se nalaze na "Study Abroad" programu "Global Health and Development Policy" Sveučilišta za multilateralnu diplomaciju iz Ženeve, a dolaze s različitih američkih sveučilišta. Riječ je o studentima različitih interesnih profilacija s različitih studija od medicine, kemije, neuro-znanosti, biologije sve do antropologije, ekonomije i političkih znanosti, a na Sveučilište ih je dovela Paola Orlić u sklopu SIT programa.

S obzirom na interese studenata predavanja su održali eminentni znanstvenici i stručnjaci iz ovog područja dr. med. Jasna Valić, spec., doc. dr. sc. Irena Hrstić, doc. dr. sc. Marinko Rade i pročelnica Grada Anja Ademi. U ime rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Marinka Škare, studente je pozdravila prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju.

Predavanju su prisustvovali i pulski studenti Studija sestrinstva i Fakulteta prirodnih znanosti s profesorima koji su s gostima iz Amerike razgovarali o mogućnostima suradnje i izmijenili iskustva.

Galerija fotografija