28. veljače 2022.
NOVOSTI

Svečano otvoreni novi studentski paviljoni - studenti oduševljeni

Svečano otvoreni novi studentski paviljoni - studenti oduševljeni

Danas su službeno otvorena dva nova studentska paviljona pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Realizacijom ovog projekta primarno namijenjenog studentima u nepovoljnom položaju – slabijeg socio-ekonomskog statusa i studentima s invaliditetom, osiguralo se dodatnih 248 ležajeva.

Obzirom na financijsku, institucionalnu, okolišnu i administrativnu održivost projekta, njegovi ishodi predstavljaju trajno i značajno podizanje kvalitete uvjeta studiranja i doprinos pristupačnosti  osoba iz ranjivih skupina visokom obrazovanju te poboljšanje studentskog standarda i cjelokupnog studentskog života u Puli.

Studenti, koji su bili vidno oduševljeni podijelili su s nama svoje mišljenje o novim paviljonima.

Vedran, student povijestiU dom sam došao iz privatnog smještaja, što mi je financijski jako pomoglo jer ću sada mjesečno uštedjeti više od tisuću kuna mjesečno. Super mi je što mi je sada sve blizu, i faks i menza, ma cijeli centar grada.

Denine, studentica kulture i turizma: Preselila sam se iz doma u ovaj novi paviljon i to mi je bila super odluka. Sobe su puno prostranije i veće, a imamo i dnevne boravke u kojima se svi zajedno družimo.

Posebnu zahvalu studenti su uputili Miodragu Čerini, ravnatelju Studentskog centra.

- U ime Studentskog zbora koji zastupa preko 3200 studenata, najviše se zahvaljujem ravnatelju Studentskog centra Pula, gospodinu Miodragu Čerini. Samo takvi ljudi kao što ste vi, koji se u cijelosti identificiraju s onim što rade, mogu ostvariti uspjeh u bilo kojem spektru života. Ostavljate veliki utisak na cijelu zajednicu i hvala vam što ste uvijek bili tu za studente, rekao je predsjednik Studentskog zbora pula, Mirko Filipović.

Projekt „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ Sveučilište Jurja Dobrile u Puli kao korisnik s projektnim partnerom Studentskim centrom Pula provodio se od svibnja 2016. godine, a završit će krajem ožujka ove godine.

Financiran je bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa  “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, poziva „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“.

 

Galerija fotografija