26. veljače 2022.
NOVOSTI

Na Sveučilištu osnovan Odbor za mentalno zdravlje

Na Sveučilištu osnovan Odbor za mentalno zdravlje

Po prvi put na Sveučilištu - Odbor za mentalno zdravlje studenata.

Užurban način života, fakultet, studentski posao, praksa... Sve to utječe na mentalno zdravlje, a posebice sada u doba pandemije kada su se studenti udaljili od prijatelja i kolega.

Stoga je Studentski zbor Sveučilišta u Puli odlučio osnovati ovaj odbor. S obzirom na to da su tek na samim počecima, potrebni su im bili zainteresirani studenatikoji bi se priključili odboru.

- Nismo očekivali da će nam se javiti tako velik broj studenata. Svi oni su u svojim motivacijskim pismima, koja su bila poprilično emotivna, izrazili želju da pomognu svojim kolegama koji osjete psihičke poteškoće. Drago mi je da su mnogi prepoznali ozbiljnost i ciljeve ovog Odbora, kazala je Mateja Kurilić, jedna od osnivačica Odbora.

- Kroz rad u odboru za mentalno zdravlje želim potaknuti studente da ispune svoj društveni život i da se međusobno upoznaju. Ne želimo da se osjećaju sami i želimo da znaju da se imaju kome obratiti za pomoć. Za početak planiramo druženja sa životinjama kroz brojne šetnje jer dosta studenata nije iz Pule, a doma odakle su došli imaju kućne ljubimce. Svi znamo koliko životinje dižu moral i raspoloženje svakoga i mislim da će ova aktivnost upravo zato imati jako dobar utjecaj na studente, dodala je Matejina kolegica Lucija Babić.


Aktivnosti odbora su brojne, među kojima su i relaksirajuće aktivnosti poput piknika, šetnji, druženja sa životinjama, raznih radionica u suradnji s nadležnim psihološkim službama u svrhu poticanja studenata na psihološki rast i razvoj.