14. veljače 2022.
NOVOSTI

Pulske studentice Matea i Elizabeta, osnovale su najdugovječniji kviz u Puli

Pulske studentice Matea i Elizabeta, osnovale su najdugovječniji kviz u Puli

U Rock Caffeu se već gotovo pet godina, redovito se održavaju kvizovi koje su pokrenule studentice Filozofskog fakulteta u Puli, Matea Glavinić i Elizabeta Jurkić

 

Njihov kviz ima najdužu tradiciju, a održava se svake druge srijede. Ovaj kviz također se razlikuje od drugih zato što ima kategorije i, kako su nam rekle, to je ono što je najzanimljivije ekipama koje na njima sudjeluju.

- Prvi kviz održale smo u ožujku 2017. godine i to je bila isključivo studentska inicijativa. Htjeli smo studente “izvući” iz kuće, potaknuti ih da se zabave, a pritom i nauče nešto novo. No, s vremenom su nam se pridružila, kako mi to volimo reći “kvizaška elita” i onda se sve pretvorilo u jedan stvarno kvalitetan kviz. Jako sam zadovoljna odazivom ekipa, nekad ih zna biti i oko 15. Drago mi je da smo poticaj studentima i primjećujemo da ih se sve više prijavljuje, rekla nam je  Matea Glavinić.

"Kviz u Rocku" svima je najdraži 


Upitali smo i studente koje smo zatekli na kvizu, kako im se čine ovi kvizovi. Bilo je tu starih ekipa, ali i mladih koje su nam rekle da im je ovo prvo sudjelovanje, ali nikako ne i zadnje i da će se s guštom ponovno prijaviti.


Matej, student informatike, iz ekipe Zadnja klupa rekao nam je da mu je u svemu ovome ipak najvažnija dobra zabava.
- Volimo se zezati i to nam je glavna motivacija. Ovim putem pozivam sve studente koji vole izlazit  u Rock i koji vole kvizove, da nam se pridruže. Nismo najbolji, ali to nam nije teret, glavno nam je da uživamo, govori.


Lukas, student agronomije, čija ekipa, Jogobella, ima već nekoliko zapaženih rezultata, rekao nam je da mu je kviz u Rock Caffeu najdraži. 
- Cure stvarno rade najbolji kviz i gušt nam je ovdje dolaziti. Pitanja su super, uvijek se nađe ponešto za svakog, rekao nam je Lukas.


Eni Sinčić, studentici informatike, upravo se ovaj put po prvi puta okušala u kvizu. 
Došle smo ovdje na piće i naknadno smo se prijavile, nismo ni znale da se održava kviz. Super nam je zabavno, a imamo i for a ime – zovemo se Uzaludne tratinčice. Sigurno ćemo se ponovno prijaviti, kazala je Eni.


Luka Knežević, student povijesti, sa svojom ekipom Šijana, dolazi redovno.
- Najvažnija mi je zabava i drago mi je da na kviz dolaze razne društvene skupine. Sudjelujem i na drugim kvizovima u gradu, ali ovaj mi je ipak najdraži, rekao nam je Luka. 

Galerija fotografija