10. veljače 2022.
NOVOSTI

Započele prijave prijave za besplatne tečajeve - Akcija "50 tečajeva za studente za 50 godina srca"

Započele prijave prijave za besplatne tečajeve - Akcija "50 tečajeva za studente za 50 godina srca"

Sveučilišni računski centar (Srce) prošle je godine proslavio 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima kroz razdoblje od godinu dana. U okviru ove proslave osmišljene su dvije akcije - prva je bila namijenjena IT stručnjacima - djelatnicima visokih učilišta i javnih instituta zaduženima za računalnu infrastrukturu (akcija završena), a druga, onoj najbrojnijoj skupini u sustavu visokog obrazovanja, studentima (akcija u tijeku).

SADRŽAJ AKCIJE

Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom "50 tečajeva za studente za 50 godina Srca" predviđa održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započelo je u svibnju 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka. Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana (osim tijekom srpnja i kolovoza), a očekujemo da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika. Popis dostupnih naslova je u nastavku:

Tečajevi će se održavati online, putem sustava za webinare, u razdoblju od svibnja 2021. do travnja 2022. Raspored održavanja tečajeva objavljivat će se jedanput mjesečno (početkom tekućeg mjeseca za mjesec koji slijedi).

POSTUPAK PRIJAVE I OGRANIČENJA

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr. Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr

Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Potvrda prijave bit će poslana putem elektroničke pošte na adresu navedenu prilikom prijave. 

Na redovne termine održavanja tečajeva (uz plaćanje) zainteresirani polaznici se mogu prijavljivati bez ograničenja.