24. prosinca 2021.
NOVOSTI

Pulski studenti na Adventu

Pulski studenti na Adventu
Piše: Matea Čelebija
 

Lijepo vrijeme i brojne aktivnosti ovog su Adventa, čini se, u grad privukli velik broj Puležana, a naročito studenata. Prošetali smo centrom grada i porazgovarali s nekolicinom. Otkrili su nam kako provode slobodno vrijeme i posjećuju li često Advent

Lana, 21, Fakultet ekonomije i turizma

Smatram da je u ovaj Advent uloženo puno više nego prošlih godini i da se stvarno  potrudilo oko smišljanja božićnog ambijenta i lokacija. S obzirom na to da volim klizanje, najviše mi se svidjelo klizalište i dio Adventa namijenjen za djecu, u Parku grada Graza. Zbog ovogodišnjeg Adventa puno češće provodim vrijeme u centru grada s prijateljima gdje pijemo kuhano vino i jedemo fritule.

Ana, 22, Filozofski fakultet

Jako mi se sviđa provoditi vrijeme na Adventu, a oduševio me i dječji dio zato što ima mnoštvo sadržaja za dječicu, uključujući i ringišpil. Ne sjećam se da je toga bilo prijašnjih godina. Otprilike sam svaki treći dan u gradu, prošetam s prijateljima, a onda najčešće sjednemo u Rustico, naš omiljeni kafić. Ovogodišnji mi je Advent jedan od najboljih otkako sam došla u Pulu prije četiri godine.

Karlo, 24, Filozofski fakultet

Ovogodišnji Advent je dobro osmišljen premda smatram da bi moglo biti malo više aktivnosti, a pogotovo sadržaja za mlade, iako, još je i dobro kako je moglo biti, s obzirom na pandemiju. Broj događaja bi, po meni, trebao biti malo veći. Prošlih godina bio je otvoren Klub Uljanik pa smo tamo mogli ići na partije, a sada toga više nema. Smatram da je, u usporedbi s prijašnjim Adventima, ovaj ipak nešto oskudniji jer ima znantno manje kućica s pićem i hranom.

Ana-Marija, 26, Medicinski fakultet

Super mi je ovogodišnji Advent, ponajviše zbog više lokacija, tako da s prijateljima često idem u „đir“ od Foruma prema Giardinima. Sviđa mi se ponuda, a najviše uživam u kuhanom džinu na adventskim kućicama. Ove godine su mi se godine isto tako posebno svidjele božične lampice na Giardinima i u ulici Sergijevaca.

Mate, 24, Filozofski fakultet

Ovogodišnji Advent mi je okej, ali smtaram da može biti puno bolje. Mislim da ima malo ljudi, noćni život u Puli je od početka korone do danas jako loš. Smatram da općenitno nama studentima treba priuštiti više mjesta za noćne izlaske.

Luka, 23, Filozofski fakultet

Ovogodišnji Advent mi se sviđa, izlazim često s prijateljima popiti kuhano vino ili džin na kućicama na Giardinima. Ipak, primijetio sam da je ove godine adventskih kućica puno manje. Nema ni nekakve veće ponude hrane, a naročito štandova s kobasicama koje su mi bile najveći hit. Otežavajuća okolnost je i ta što su nam izlasci ograničeni. Najčešće izlazimo u Pietas i Bolero, a u izlasku budemo samo do ponoći.

Galerija fotografija