18. prosinca 2021.
NOVOSTI

Održana smotra Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Održana smotra Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je 16. i 17. prosinca održalo Smotru Sveučilišta s ciljem predstavljanja kampusa, upoznavanja sa studentskim programima i pružanja dobrodošlice potencijalnim studentima i maturantima. 
Rektor prof. dr. sc. Marinko Šarić otvorio je smotru govorom u kojem je naglasio kako su se, svjesni trenutnih epidemioloških ograničenja, odlučili pokrenuti ovaj program kako bi potaknuli tradiciju organiziranja smotre na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i budućim studentima približiti ideju i životnu filozofiju Sveučilišta.
− Sveučilišta se dugi niz godina pokušavaju prilagoditi tržištu rada, s naglaskom na osobni razvoj studenata prilikom studiranja, i to je životna filozofija Sveučilišta koju će ono prihvatiti za sljedećih pet − godina istaknuo je rektor. 


Važnost stjecanja vještina i sposobnosti


− Nisu to samo ciljevi i ishodi učenja, već i personalizacija studijskih programa koji će omogućiti studentski razvoj svakog studenta. To je nešto što naše Sveučilište može pružiti, ponajviše zato što je malo sveučilište. Ono što su naši studenti uvijek isticali kao prednost Sveučilišta je rad u manjim grupama i brojne aktivnosti  te mentorski pristup profesora prema svakome studentu – naglasio je rektor, pritom istaknuvši kako je Sveučilište Jurja Dobrile jedno od modernijih sveučilišta u Hrvatskoj, u kojemu su studenti najviše zadovoljni upravo suradnjom s profesorima.
Na smotri je predstavljen i video Doživi #Envolve Unipu te svi studijski programi. O studentskom iskustvu u Puli, mobilnosti i zapošljavanju govorile su dr. sc.  Ivona Peternel, voditeljica ureda za partnerstvo i projekte, potom Mirko Filipović, predsjednik Studentskog zbora Pula, Davor Jačimović Voditelj ureda za studentsko iskustvo, sport i kulturu. Također su predstavljene i sve studentske sastavnice te Sveučilišna knjižnica. 


Predstavljen i Studentski centar Pula


Studentski centar Pula predstavio je ravnatelj Miodrag Čerina.  U  sklopu studentskog centra djeluju Studentski dom, koji je posljednjih godina intenzivno radio na proširenju infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta, kako bi poboljšao kvalitetu studentskog života u Puli. Također, u sklopu SC Pula nalazi se i restoran za studente, popularna menza, koja pruža usluge prehrane studenata pulskog sveučilišta i čiji će se kapaciteti također proširivati. 

Galerija fotografija