19. listopada 2021.
NOVOSTI

Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli odobren Erasmus+ projekt "Cell Biology and Art Class Omnibus - CACAO"

Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli odobren Erasmus+ projekt "Cell Biology and Art Class Omnibus - CACAO"

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus -  (CACAO)“ čiji je voditelj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Projekt je odobren u okviru ključne aktivnosti 220, suradnička partnerstva u području odgoja i općeg obrazovanja u iznosu od 261.546,00 EUR.

Partneri na projektu su Universidad Pompeu Fabra (Španjolska), Musica, Impulscentrum voor Muziek (Belgija), Dječji vrtić Petar Pan (Zagreb), Embassy International School Sp. z.o.o. (Poljska), Il Girotondo coop socaile srl (Italija) te fabula movens d.o.o. (Hrvatska).

CACAO partnerstvo okuplja znanstvenike, istraživače, umjetnike, predškolske i školske nastavnike kako bi udružili svoja znanja i vještine za izradu visokokvalitetnih inovativnih kurikuluma za rano obrazovanje i brigu o djeci. Program CACAO iskoristit će ogromne blagodati i povećati suštinsku inkluzivnu prirodu glazbe i umjetnosti u STEM-u s naglaskom na biologiju kod odgojitelja/učitelja i djece u dobi od 5 do 6 godina. Projekt CACAO će osmisliti aktivnosti učenja kombinirajući glazbu, umjetnost i biologiju pomoću komponenti prisutnih u našem svakodnevnom okruženju. CACAO će uključiti djecu s posebnim obrazovnim potrebama koristeći umjetnost kao obrazovni alat.  Djeca s posebnim potrebama u učenju će unutar CACAO-a aktivnosti učenja biti jednako vrednovana, podržana, a time i omogućena da napreduju zajedno sa svojim vršnjacima, stvarajući pripadnost, angažman i učenje. Nadalje projekt će podržati profesionalizaciju osoblja za obrazovanje i njegu u ranom djetinjstvu.

Projekt će rezultirati s pet intelektualnih rezultata. Prvi intelektualni rezultat je kurikulum za djecu u dobi od 5-6 godina kroz lekcije i akademski sadržaj koji se uči u inovativnom inkluzivnom CACAO programu. Drugi intelektualni rezultat je kurikulum za predškolske odgojitelje u kojem su znanje, vještine, stavovi i ponašanja nužni za uspješnu provedbu programa CACAO. Treći intelektualni učinak jest web spremište aktivnosti dizajniranih za provedbu programa CACAO. Ovaj intelektualni učinak nije namijenjen samo odgojiteljima, već i roditeljima. Aktivnosti će uključivati ​​pjesme, polustrukturirane suradničke glazbene aktivnosti, igre i polu vođeno suradničko umjetničko stvaralaštvo. Iste aktivnosti će biti opisane na različitim razinama složenosti, prilagođene djeci s posebnim potrebama. Četvrti intelektualni rezultat je internetski tečaj učenja za odgojitelje koji će obuhvatiti sve definirano kurikulumom za odgojitelje. Peti intelektualni rezultat bit će opsežno završno izvješće koje će sadržavati strukturiranu evaluaciju svih aktivnosti u projektu.