19. kolovoza 2021.
NOVOSTI

Održana Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga jezika i kulture 2021.

Održana Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga jezika i kulture 2021.

Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održana je od 17. do 31. srpnja Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga jezika i kulture, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH iz Austrije.

Program škole bio je namijenjen studentima na austrijskim sveučilištima koji uče hrvatski jezik te studentima hrvatskih sveučilišta koji uče njemački jezik, a htjeli bi ga dodatno usavršiti.

Cilj Ljetne škole je poboljšanje jezične i interkulturalne kompetencije na nastavi jezika, upoznavanje kulture i običaja, znamenitosti i svakodnevnice te zabavna zajednička učenja izvan učionoce. Na kraju ljetne škole polaznici polažu ispit te dobivaju potvrdu o položenom ispitu i 4 ECTS boda. Ove su godine sudenti posjetili Pazin i  Etnografski muzej te Pulu i njezine znamenitosti. U Puli su studenti također imali priliku uživati u Filmskom festivalu i gledati filmove u Areni, a slobodna popodneva provesti u druženjima na plaži.

Studenti su bili jako zadovoljni zbog mogućnosti sudjelovanja u Ljetnoj školi, zajedničkog učenja i druženja nakon jednogodišnje pauze zbog epidemije i učenja na dajinu te su podijelili neke dojmove:

"Najbolja u Ljetnoj školi je mogućnost zajedničkog učenja, stvaranja novih prijateljstva i upoznavanja kulture i jezika od izvornih govornika."

"Odlična prilika za jezično usavršavanje. Upoznala sam puno divnih ljudi te imala priliku i učiti s njima. Sve mi se svidjelo, posebno hrana, ali smještaj u Studentskom domu koji je jako dobro opremljen čist."

"Ljetna škola je bila prilika za poboljšati jezik, a zajedno učiti je jako zabavno. Svidjeli su mi se izleti i predavanja, a pogotovo druženja u dvorištu Studentskog doma."

 

Galerija fotografija