13. kolovoza 2021.
NOVOSTI

Obilježen Međunarodni dan mladih

Obilježen Međunarodni dan mladih
Piše: Matea Čelebija

U Puli je u četvrtak, 12. kolovoza, na terasi novouređenog Arheološkog muzeja Istre, obilježen Međunarodni dan mladih. Program je započeo raspravom pod nazivom "Uključivanje mladih u proces donošenja odluka - mladi za budućnost", a u diskursu su sudjelovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednik Savjeta mladih Grada Pule Paolo Pelesk te predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Daliborka Šlat. 

A Puli se Međunarodni dan ovog četvrtka obilježio nakon punih šest godina stanke, a cilj obilježavanja bilo je poticanje mladih da se uključe u zajednicu i tako surađuju u kreiranju novih sadržaja i vizija razvoja Grada, koji mladima nudi perspektivu, a otvoren je svima, od učenika, studenata, kreativaca, mladih znanstvenika i dr. Kao što je i sam gradonačelnik istaknuo, važno je podržavati mlade u djelovanjima i suradnji u raznim događajima i projektima, upravo kako bi ih se ohrabrilo i potaknulo na samoizražavanje. Također je pozvao sve mlade da se jave sa svojim idejama i prijedlozima, bez obzira radi li se o temama iz umjetnosti, znanosti ili nečeg trećega.

U sklopu programa, održan je i glazbeni dio, a nastupili su pulski duo Ana Kanižaj na violini i klaviristica Erin Bracović, te rock bend Freaktion u čijem su sastavu Maja Šebelić kao vokalistica, gitarist Gabriel Radović, basistica Vasja Šumonja i Toni Drandić na bubnjevima. U nastavku večeri publici se predstavio DJ Jinxie Grooves.

 

Galerija fotografija