17. lipnja 2021.
NOVOSTI

Nova predsjednica Studentskog zbora u Puli, Daliborka Šlat o oživljavanju studentskog života u gradu

Nova predsjednica Studentskog zbora u Puli, Daliborka Šlat o oživljavanju studentskog života u gradu
Piše: Matea Čelebija

Početkom travnja ove godine održani su izbori za članove vijeća Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Za predsjednicu Studentskog zbora izabrana je Dalibroka Šlat, studentica prve godine sestrinstva na Medicinskom fakultetu u Puli.

Razgovarali smo s novoizabranom predsjednicom, koja nam je predstavila početni plan aktivnosti Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Pula idealan grad za studij

Devetnaestogodišnja Daliborka rođena je u Ogulinu, a srednju Medicinsku školu završila je u Rijeci. Kako nam je rekla, Pula ju je prvenstveno privukla zbog mentaliteta ljudi kojeg je opisala kao otvorenog i opuštenog, ali i mogućnosti koje pruža naše Sveučilište. Kazala nam je kako je jako zadovoljna studijskim programom i smještajem te kako je vrlo brzo stekla nove prijatelje i uklopila se u pulsku sredinu.

Oživljavanje pulskog studentskog života

Od trenutnih projekata Studentskog zbora, Daliborka je posebno izdvojila namjeru oživljavanja studentskog života koji je, kao posljedica loše epidemiološke situacije, vidno narušen u posljednjih godinu i pol dana. Zbog toga je zbor već počeo sa studentskim aktivnostima. Krajem svibnja organizirano je jednodnevno putovanje u Zagreb,  na razgled svjetski poznate izložbe Bodies – Veličanstveni svemir u nama, u Klovićevim dvorima.

Nadalje, u organizaciji Studentskog zbora je nedavno održan studentski kviz znanja, a budući da je protekao uspješno, i nadalje je, prema najavi predsjednice u planu njihovo održavanje. Spomenuti, prvi kviz, održan je u pulskom caffe baru Bass na Verudi, koji inače studentima uz predočenje iksice omogućava popuste.

Spomenimo da je Studentski zbor Pula sastavnica Hrvatskog studentskog zbora koja neposredno komunicira s resornim Ministarstvom, zalažući se pritom za poboljšanje studentskih uvjeta na državnoj razini. Novoizabrana predsjednica Daliborka Šlat, izuzetno je zadovoljna iskazanim ambicijama i idejama koje razmjenjuje sa svojim kolegama iz ostalih studentskih zbora.