21. lipnja 2021.
NOVOSTI

Početkom srpnja objava natječaja za smještaj studenata u Studentski dom Pula

Početkom srpnja objava natječaja za smještaj studenata u Studentski dom Pula
Piše: Matea Čelebija

Kao i svake godine, početkom srpnja bit će objavljen Natječaj za smještaj studenata u Studentski dom Pula. Natječaj će biti objavljen na ovoj web stranici, a studenti će se moći prijavljivati tijekom cijelog srpnja. Uz obveznu on line prijavu, potrebno je dostaviti i traženu natječajnu dokumentaciju preporučenom poštom ili iznimno osobno. Sve informacije vezane uz vrijeme i način prijave te potrebne dokumente objavit ćemo uz sam natječaj.

Natječaj je usklađen s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja koji propisuje kriterije za bodovanje kao i način provedbe natječaja.

U novoj akademskoj godinu 2021./22. Studentski dom Pula omogućit će smještaj za 384 studenta, što je novost u odnosu na dosadašnjih 130. Naime, u tijeku je završna faza opremanja dva nova, suvremeno uređena smještajna paviljona.  Ondje će sve sobe biti dvokrevetne, klimatizirane, opremljene TV prijemnicima, sanitarnim čvorovima, hladnjacima i besplatnim internetom. Na svakoj etaži, studenti će imati na raspolaganju pomoćnu kuhinju i prostor za odmor. U samom podrumu bit će studentski klub za druženje, prostor za fitness, priključak za besplatno punjenje električnih bicikala, kao i samoposlužna studentska praonica i sušionica rublja. Na ovoj lokaciji bit će i novi studentski restoran sa sto mjesta te još 20-tak mjesta na vanjskoj terasi. Usto, u sklopu novog kompleksa, studentima će cjelodnevno na raspolaganju biti novi restoran, zatim fitness dvorana, prostor za zabave, studentski zbor te ostale pogodnosti za studente.

Cijeli kompleks novogradnje nalazi se u neposrednoj blizini postojećeg Studentskog doma i restorana, a sve spomenuto je na svega nekoliko stotina metara udaljeno od Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Sve informacije potrebne studentima za prijavu na natječaj objavljivat će se putem ove web stranice.