Virtualni Dani otvorenih vrata FET-a

Objavljeno: 27. svibnja 2021.
Virtualni Dani otvorenih vrata FET-a

Početkom tjedna, prvi put on line održan je Dan otvorenih vrata Fakulteta ekonomije i turizma „dr. Mijo Mirković“, pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Virtualni dan održan je u  organizaciji Ivone Piralić Marčete, Nikoline Plećine, Tee Aničić i Davora Jačimovića.

Uz predstavljanje dekanice Ksenije Černe, prezentiran je program i sve pogodnosti FET-a za buduće i sadašnje studente. Donosimo kratak pregled prezentiranog programa na prvom online Danu otvorenih dana.

Moderni studentski kompleks

Studentski dom Pula, odvoren 2015. godine, trenutno ima 130 mjesta, a otvaranjem nova dva paviljona koja su u izgradnji, početkom nove akademske godine studentima će na raspolaganju biti gotovo 400 ležajeva te još jedan studentski restoran. Studentske su sobe moderno uređene, svaka ima klimu, hladnjak, televizor, a u sklopu doma nalazi se prostor za pranje i sušenje rublja. U domu se nalazi i dvorana za druženje, rekreaciju te informatička učionica.

Program Erasmus

Pulsko sveučilište uključeno je u Erasmus program putem kojeg ostvaruej suradnju s više od pedeset srodnih institucija u dvadeset zemalja diljem svijeta. Tako se studentima pruža prilika da na šest ili čak dvanaest mjeseci studiraju na drugom sveučilištu i u drugoj zemlji. Uz stipendiju te iskustvo studiranja izvan Hrvatske, studenti imaju jedinstvenu priliku upoznati nove ljude i drugačiji način predavanja. U sklopu Erasmus programa studenti odrađuju i stručnu praksu, a nerijetko u konačnici pronalaze posao. Tea Aničić naglašava kako studenti ne trebaju biti u strahu od stranog jezika ili ako ne komuniciraju na engleskom jeziku dovoljno dobro, jer iz i svog iskustva, ali i iskustva drugih studenata kaže kako su profesori susretljivi. Također,  dozvoljeno je, u slučaju da znate talijanski, njemački ili neki drugi jezik, polagati predmete na tom jeziku.

Poduzetnički inkubator

Sveučilište putem ideje poduzetničkog inkubatora nudi svim studentima plasiranje njihovih poslovnih ideja, usmjeravajući ih, savjetovavši i pomažući im u procesuiranju istih. Student čiji se poslovni prijedlog provede u djelo, ima priliku dobivanja mentora i poslovnog prostora na tri godine. Ideja poduzetničkih inkubatora je potaknuti mlade ljude da razviju svoje ideje i pokrenu vlastito poslovanje.

Centar za razvoj karijera

Centar koji djeluje pri FET-u, studentima omogućava odrađivanje stručne prakse tijekom studija i pronalazak posla. Prednost toga je što će po završetku studija studentima u životopisu pisati da su odradili stručnu prasku za koju na koncu dobiju i potvrdu. Fakultet ekonomije i turizma u Puli ima preko sto sklopljenih ugovora o suradnji s poduzećima iz različitih područja poslovanja za stručnu praksu. Uz to, Centar za razvoj karijera posjeduje softverski sustav u kojima se nalazi baza podataka s poduzećima s kojima je sveučilište sklopilo ugovor te studenti koji su poslali svoj životopis ulaze u tu bazu podataka. Stoga, prilikom objave natječaja za posao, sustav pretražuje najbolje kandidate za to radno mjesto. Student ostaje u bazi podataka i nakon završetka studija.

U organizaciji Centra za razvoj karijera, održavaju se i radionice pisanja životopisa, zamolbi, motivacijskog pisma, s najmjerom pripreme studenata za sve zahtjevnije tržište rada.  

Info dan

U slučaju da ste propustili prvi Dan otvorenih dana, organizatori najavljuju održavanje online Info dana za studente preddiplomskog studija i maturante krajem lipnja ili početkom srpnja. Točan datum održavanja pravovremeno ćemo objaviti na ovoj stranici.

Također, u Puli će se od 20. do 22. kolovoza u Studentskom domu održati još jedan Dan otvorenih vrata na kojemu će svi zainteresirani imati priliku upoznati se s radom sveučilišta.