05. srpnja 2016.
NOVOSTI

Koncert Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića na Malom Brijunu

Koncert Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića na  Malom Brijunu

                         Na tvrđavi Minor, Malom Brijunu, u petak, 15. srpnja će s početkom u 20.30 sati koncert održati Rade Šerbedžija, jedan od najvećih domaćih umjetnika uz instrumentalnu pratnju eminentnog glazbenika Miroslava Tadića.

Rade Šerbedžija, inače profesor glume, veliku je slavu stekao mnogobrojnim ulogama u holivudskim filmovima, glumeći u predstavama, zatim igrajući uloge Shakespearevog Hamleta. Veliki je fan Nikole Tesle, a u mlađim danima često je kroz glumu prezentirao njegov lik i djelo u svim krajevima svijeta. Između ostalog bavi se i režiranjem filmova, te je odličan poznavatelj opusa mnogih domaćih i svjetskih pisaca i književnika. S Miroslavom Tadićem surađivao je na dva albuma: "Imam pjesmu za tebe" i "Ponekad dolazim, ponekad odlazim“. Tadić je velemajstor za mnoge muzičke instrumente, međutim najveću strast gaji prema akustičnoj gitari, koja će biti podloga Šerbedžijinog koncerta.

                         Ovaj koncert velika je prilika za sve one koje jednu vruću ljetnu noć žele provesti u idiličnom okruženju Malih Brijuna, slušajući jednog od najeminentnijih umjetnika ovih prostora.